Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2018. március 4. vasárnapVERSENYKÖZPONT, RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Étterem
6727 Szeged, Irínyi János utca 1.A VERSENY RENDEZŐJE

Progrun Kft.
www.progrun.hu
info@progrun.huRAJTIDŐPONT

 • 500 méter: 9:30
 • 3 km és 6 km: 10:00
 • 12 km és 18 km: 11:00
 • 3 km kutyával és 6 km kutyával 13:15

Limitidő: nincsVÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • 500 méter (gyermek táv)
 • 3 km
 • 6 km
 • 12 km
 • 18 km
 • 3 km kutyával
 • 6 km kutyával


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével, és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Külső segítség nélkül kell kezelnie az esetlegesen felmerülő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

A kutyára vonatkozó szabályok, a kutya felszerelése: A verseny nyitott bármilyen fajtájú, jól szocializált eb számára. Emberre, más kutyákra agresszív ebet a szervezők a versenyszámból kizárhatják. Csak a 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni és kombinált védőoltással ellátott kutyával lehet indulni. Kérjük a kutyák oltási könyvét elhozni és a kullancs elleni védelemről gondoskodni! A kutyás futás ideje alatt a kutyát kizárólag hámmal - textil, bőr, vagy rugalmas póráz segítségével rögzítheti a versenyző. Láncos póráz, flexi használata nem megengedett! Egy személy egyszerre egy kutyával futhat.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)KORHATÁR

Az 500 méteres távon 10 év alattiakat indulhatnak. Idősebbek csak kísérőként vehetnek részt rajta.

A 3 km-en, 6 km-en, 12 km-en és 18 km-en 10 év alatt csak szülői kísérettel futhatnak.


DÍJAZÁS

Az 500 m-es, 3 km-es, 6 km-es, 12 km-es és 18 km-es, 3 km kutyával és 6 km kutyával távot teljesítő minden versenyző egyedi befutóérmet kap.

A 500 méteres, a 3 km-es, 6 km-es, 12 km-es és 18 km-es távon az első három helyezett külön díjazásban részesül, férfi és női kategóriákban.

A 3 km kutyával és 6 km kutyával távon az első három helyezett páros külön díjazásban részesül, férfi és női kategóriákban.


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.


Versenyközpont címe:

Alsó-Tisza-vidékiKörnyezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Étterem
6727 Szeged, Irínyi János utca 1.

A rajtcsomagokat 2018. március 4-én reggel 8:00-tól az adott versenyszám kezdete előtt 30 percig lehet átvenni.


FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet és szőlőcukrot kínálunk. A kutyás futáson résztvevő ebek számára a célban és a 6 km-es táv fordítójánál biztosítunk fürdési lehetőséget.


EGYÉNI FRISSÍTŐ

Ezen a versenyen nem szállítunk ki egyéni frissítőket.


ELSŐSEGÉLY

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.


ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.


SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

Tudomásul veszem, hogy a V. Mezei Futóverseny szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.


 A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!


Útvonal

Résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.


Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

 • Az útvonal levágása – Azonnali kizárás.
 • Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • Rajtszám letakarása – Azonnali kizárás.
 • Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.
 • A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.
 • Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.
 • A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.


Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 1 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét, vagy töröljék a versenyt.


Felelősség

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.


Egyéb szabályok

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.


Hírlevél

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.


Fotók, videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről hang- és képfelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!


A Versenykiírás egy részének szövegezéséhez forrásként használtuk a  ©Terepfutas.hu oldalt.