I. Eb-adta Terepverseny és Kutyafesztivál

2016. 08. 28. 09:00

Versenykiírás

I. EB-ADTA TEREPVERSENY ÉS KUTYAFESZTIVÁL

A felelős kutyatartásra és az egészséges életmódra hívjuk fel a figyelmet!


IDŐPONT

2016. augusztus 28. vasárnap - 9 óra


HELYSZÍN

Szeged-Kiskundorozsma, Széksósi út (Sziksósfürdő Strand és Kemping előtti ligetes terület)


SZERVEZŐ:

Progrun Kft.

Cím: 6724 Szeged, Jakab Lajos u. 14. fsz. 3.

Adószám: 25485882-2-06

E-mail: info@progrun.huVERSENYSZÁMOKKutyás terepfutóverseny

  • 1,5 km, hobbi
  • 1,5 km, „canicross”
  • 3 km, hobbi
  • 3 km, „canicross”


Kutyás kerékpározás

Táv: 3 km


Trükkverseny (kezdő, haladó)


Kutyás játékok I.

távolugrás, virsli apport, limbo, pakolós játék

            (kistestű és nagytestű kutyák külön lesznek értékelve)Kutyás játékok II.

jutalomfalat-torony, szerencselabda, karikafoglaló, behívóverseny


Kvízkérdések

A hibátlan kitöltők között nyereménycsomagot sorsolunk ki.


NEVEZÉS

A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
Előnevezni kizárólag a progrun.hu oldalon keresztül lehet, 2016. július 7. 22:00-tól 2016. augusztus 22. 23:59-ig. Az eseményre helyszínen is lehet nevezni. Az előnevezési díjat kizárólag banki átutalással lehet megfizetni.


NEVEZÉSI DÍJAK

Minden egyes versenyszámra:

Előnevezési díj: 1.000 Ft / versenyszámonként

Helyszíni nevezési díj: 1.500 Ft / versenyszámonként

A nevezési díjak az áfát tartalmazzák.


NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A versenyre történő nevezés az alábbiak szerint zajlik:


Előnevezés:

A progrun.hu oldalon regisztrálj adataid pontos megadásával és a megadott számlaszámra utald át a nevezési díjat, így válik érvényessé a nevezésed.

2016. augusztus 23. után azokat a regisztrációkat, amihez nem tartozik befizetés, töröljük.

A nevezési díjat a következő számlára kérjük átutalni:

Progrun Kft.

OTP Bank
11735177-21066335

Közleményben mindenképpen add meg: „Eb-adta”, illetve a neved, születési évedet és választott versenyszámot.


Helyszíni nevezés:

A helyszínen nevezni 2016. augusztus 28-án a versenyszám kezdetét megelőző 1 órával bezárólag lehetséges.


NEVEZÉS LEMONDÁSA

Az előnevezést lemondani nem lehet. Befizetett részvételi díj esetén, a nevezés átruházható, amiről a szervezőket írásban kell értesíteni! Az előnevezések átruházása 2016. augusztus 20-ig lehetséges.


A VERSENYSZÁMOK LEÍRÁSA ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYAI

KUTYÁS TEREPFUTÁS „amatőr” és „canicross”

Részvételi feltételek: A sporteseményen mindazok a futók vehetnek részt, akik a határidőig jelentkeznek, a kiírási szabályokat elfogadják, egészségi állapotuk, valamint kutyájuk egészségi állapota lehetővé teszi az indulást. A futásokon mindenki saját felelősségére vehet részt.

A kutyára vonatkozó szabályok, a kutya felszerelése: A verseny nyitott bármilyen fajtájú, jól szocializált eb számára. Emberre, más kutyákra agresszív ebet a szervezők a versenyszámból kizárhatják. Csak a 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni és kombinált védőoltással ellátott kutyával lehet indulni. Kérjük a kutyák oltási könyvét elhozni és a kullancs elleni védelemről gondoskodni! A kutyás futás ideje alatt a kutyát kizárólag hámmal - textil, bőr, vagy rugalmas póráz segítségével rögzítheti a versenyző. Láncos póráz, flexi használata nem megengedett! „Canicross” verenyszámban rugalmas szár használata kötelező.

A versenyzőre vonatkozó szabályok, a versenyző felszerelése: A futókra korhatárt nem állapítunk mg, azonban 18 éve kor alatt az induláshoz szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. Csak olyan versenyző indulhat, akinek egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének. Futás alatt a versenyző a pórázt foghatja a kezében, vagy rögzítheti derékhevederre. A „canicross” versenyszámba nevezők a rugalmas szárat derékövre vagy canicross beülőre rögzítik.

Egy személy egyszerre egy kutyával futhat.

„canicross” versenyszámban a kutyának legalább a pálya 95%-án elől kell futnia, a gazdának utána, közöttük egy rugalmas póráznak kell feszülni, amelynek egyik vége a gazda övén, a másik a kutya hámján csatlakozik.

Kérjük a résztvevőket, hogy a start előtt legalább 60 perccel jelenjenek meg a helyszíni regisztrációs pultnál.

A kutyás futásnál a start 30 másodperces időeltolással történik. A versenyzők egy sorszámot kapnak, az idejüket stopperrel mérjük.

Útvonal: A rajt és cél helyszíne a Sziksósfürdő Strand és Kemping előtti ligetes terület. Az útvonal 95%-a földúton halad. Az útirányt táblák és segítők jelzik. Rövid szakaszon várható egymással szemben futó párosok találkozása. Kérjük, hogy ilyenkor az út menetirány szerinti jobb oldalára húzódva fussatok el egymás mellett. Azonos irányba haladó párost balról előzzetek, az előzendő páros az út jobb oldalára húzódva segítse elő a gyorsabb páros elhaladását.

Frissítés: mindkét távon a befutónál, a Rajt-Cél területen lesz embernek-állatnak frissítő állomás. A 6 km-es távon féltávnál kihelyezünk frissítő állomást, ahol időjárástól függően az ebek számára kötelező fürdetést (a szőrzet átnedvesítését) is előírhatjuk. Ennek elmulasztása a versenyszámból kizárást vonhat maga után.

Díjazás: Minden versenyszámban díjazásban részsül az elő három helyezett férfi és női versenyző.KUTYÁS KERÉKPÁROZÁS

Részvételi feltételek: A sporteseményen azok vehetnek részt, akik a határidőig jelentkeznek, a kiírási szabályokat elfogadják, egészségi állapotuk, kutyájuk egészségi állapota, kerékpárjuk műszaki állapota (különös tekintettel a fékek állapotára) lehetővé teszi az indulást. A kerékpározáson mindenki saját felelősségére vehet részt.

A kutyára vonatkozó szabályok, a kutya felszerelése: A verseny nyitott bármilyen fajtájú, jól szocializált eb számára. Emberre, más kutyákra agresszív ebet a szervezők a versenyszámból kizárhatják. Csak a 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni és kombinált védőoltással ellátott kutyával lehet indulni. Kérjük a kutyák oltási könyvét elhozni és a kullancs elleni védelemről gondoskodni! A kutyás kerékpározás ideje alatt a kutyát kizárólag hámmal, - textil, bőr, vagy ajánlottan rugalmas póráz segítségével rögzítheti a versenyző. Láncos póráz, flexi használata nem megengedett!

A versenyzőre vonatkozó szabályok, a versenyző felszerelése: A kerékpárosokra korhatárt nem állapítunk meg, azonban 18 éve kor alatt az induláshoz szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. Csak olyan versenyző indulhat, akinek egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének. Kerékpározás alatt a versenyző a pórázt a kerékpárhoz távtartó segítségével rögzítse. A kerékpárosnak a pályán kötelező kerékpáros sisakot viselnie, és azt az álla alatt becsatolni.

Egy személy egyszerre egy kutyával kerékpározhat.

Kérjük a résztvevőket, hogy a start előtt legalább 60 perccel jelenjenek meg a helyszíni regisztrációs pultnál.

A kutyás kerékpározásnál a start 30 másodperces időeltolással történik. A versenyzők egy sorszámot kapnak, az idejüket stopperrel mérjük.

Útvonal: A rajt és cél helyszíne a Sziksósfürdő Strand és Kemping előtti ligetes terület. Az útvonal 95%-a földúton halad. Az útirányt táblák és segítők jelzik. Rövid szakaszon várható egymással szemben közlekedő párosok találkozása. Kérjük, hogy ilyenkor az út menetirány szerinti jobb oldalára húzódvahaladjatok el egymás mellett. Azonos irányba haladó párost balról előzzetek, az előzendő páros az út jobb oldalára húzódva segítse elő a gyorsabb páros elhaladását.

Frissítés: A Rajt-Cél területen, a befutónál található frissítő állomás ember és kutya számára. Féltávnál is kihelyezünk frissítő állomást, ahol időjárástól függően az ebek számára kötelező fürdetést (a szőrzet átnedvesítését) is előírhatunk. Ennek elmulasztása a versenyszámból kizárást vonhat maga után.

Díjazás: Díjazásban részsül az elő három helyezett férfi és női versenyző.


TRÜKKVERSENY

Keressük a legügyesebb kutyákat! A verseny célja, hogy adott idő alatt a kutya-gazdi páros a lehető legváltozatosabb trükköket mutassa be. Az értékelést – az indulók számától függően – két vagy három fős zsűri fogja értékelni a trükkök száma, változatossága, nehézsége, kivitelezése, a kutya-gazda közötti összhang alapján.

Kezdő vagy haladó kategóriába nevezhet a páros. A kategóriába soroláshoz a versenyszám jellege miatt nem adunk kritériumokat, azt a nevező saját belátására bízzuk. Kérjük, hogy a választásnál legyetek tekintettel a többiekre is, ne a feltétlen győzelem, hanem az egészséges versengés legyen a cél. Indokolt esetben (pl. gazdától 10 méterre, két lábon állva körbeforgó kutya) a bírók fenntartják a jogot, hogy a kezdő kategóriába nevezett párost a haladó kategóriában értékeljék.

A verseny menete: kezdő kategóriában 2:30 perc, haladó kategóriában 4:00 perc áll a versenyzők rendelkezésére, hogy legjobb trükkjeiket bemutassák. A rendelkezésre álló időt nem szükséges teljes egészében kitölteni. Kellékek használata a trükkök bemutatásához megengedett. A kutya verseny közbeni jutalmazása jutalomfalattal vagy játékkal nem csak lehetséges, de kötelező is! Kérjük, figyeljetek arra, hogy jutalomfalatot ne szórjatok el a bemutató helyszínén, mert ezzel az utánatok következő párosok munkáját nehezíthetitek.


KUTYÁS JÁTÉKOK I.

A versenyszámban külön értékeljük a 45 cm marmagasság alatti, és a 45 cm-t meghaladó méretű kutyákat.

Az egyes játékokon elért helyezés alapján pontokat adunk a versenyzők részére. 1. helyezésért 10, 2. helyezésért 7, 3. helyezésért 5, 4. helyezésért 3, további helyezésekért 1-1 pontot adunk. Értékelhetetlen eredmény esetén, illetve a kutyával való méltánytalan bánásmód esetén (amennyiben a versenyből kizárás még nem indokolt) a versenyző 0 pontot kap. Az egyes játékok eredményeit összesítjük, és ez alapján hirdetünk első három helyezettet a két méretkategóriában. Amennyiben a dobogós helyeken holtverseny alakul ki, az érintett versenyzők a Kutyás Játékok II. egyik versenyszámában mérik össze tudásukat, és a végső sorrendet ez alapján állítjuk fel.

TÁVOLUGRÁS

A játék célja, hogy a kutya az egyre szélesebb, verőlécekből álló akadályt egyben átugorja úgy, hogy a léceket nem veri le, nem lép be közéjük. A sorrendet a legutolsó teljesített akadály első és utolsó eleme közötti távolsága alapján állítjuk fel. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha a legszűkebbre helyezett akadályt sem sikerül teljesítenie, vagy ha a gazda is teljesíti (átlépi, átugorja) az akadályt.

            Játékszabályok: Kistestű kategóriában 30, nagytestű kategóriában 80 cm szélességről indítjuk az akadályt, és fordulónként 10 cm-rel, nagytestűeknél 20 cm-rel szélesítünk rajta.  A versenyző az akadály előtt leveszi a kutyáról a pórázt. Egy segítő itt megfoghatja a kutyát, vagy a gazda lefekteti/ülteti az akadály előtt, majd elmegy az akadály irányába vagy átmegy az akadály túloldalára, és áthívja a kutyát az akadályon. Lehetőség van a kutyával együtt indulni és mellette futni is, azonban az akadályt minden esetben csak a kutya teljesítheti!

LIMBO

A játék célja, hogy a kutya az egyre alacsonyabbra helyezett rúd alatt úgy jusson át teljes testével, hogy nem veri le azt. A sorrendet a legutolsó, még le nem vert léc magassága alapján állítjuk fel. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha a legmagasabbra helyezett léc alatt sem sikerül átjutnia, vagy ha a gazda erőszakkal kényszeríti az ebet valamely pozícióba, vagy az akadály teljesítésére.

            Játékszabályok: Kistestű kategóriában 40, nagytestű kategóriában 60 cm magasságról indítjuk a lécet, és fordulónként 5 cm-rel helyezzük lejjebb az akadályon. A versenyző az akadály előtt leveszi a kutyáról a pórázt. Egy segítő itt megfoghatja a kutyát, vagy a gazda lefekteti/ülteti az akadály előtt, majd átmegy az akadály túloldalára. Innen ráveszi a kutyát (vezényszó, jutalomfalattal/targettel/játékkal vezetés), hogy menjen/kússzon át az akadály alatt. Többféle megoldás is lehetséges és elfogadható, amennyiben az erőszak, kényszerítés nélkül történik. Egy akadálymagasságon csak egy próbálkozási lehetősége van a versenyzőnek.

VIRSLI APPORT

            A játék célja, hogy a kutya a kihelyezett virsliből minél nagyobb darabot adjon át a gazdája kezébe. A sorrendet az alapján állítjuk fel, hogy mekkora darab kerül a gazda kezébe, illetve a pályán hány méterig „bírja” a virsli (a pályát méterenként jelöljük). Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha a gazda átlépi a startvonalat, ha a kutya nem megy ki a virsliért, vagy a kihelyezett virslihez érve azt azonnal elfogyasztja.

            Játékszabályok: A feladatra maximum egy perc áll a páros rendelkezésére. A gazda a startvonalnál fogja a kutyáját, a pórázt leveszi róla. Egy segítő megmutatja a kutyának a virslit, majd amikor az felfigyel rá, kiszalad a 10 méterre levő ponthoz, és látványosan kihelyezi a virslit. Ezután a gazda kiküldi kutyáját a virsliért. Amikor a kutya felveszi a virslit, a gazda visszahívja magához, és elkéri tőle. A kutyának „önszántából” kell átadnia a virslit, az eb száját szétfeszíteni, nyakörvét rángatni tilos!

PAKOLÓS JÁTÉK

            A játék célja, hogy a rendelkezésre álló egy perc alatt egyik négyszögből a másikba minél több, és minél nagyobb értékű tárgyat (labda, plüssjáték, kulcscsomó, stb.) vigyen át a kutya. A tárgyak pontértékeiről tájékoztatást a verseny napján adunk. A sorrendet az összegyűjtött tárgyak pontértékei alapján állítjuk fel. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha egyetlen tárgyat sem sikerül behelyeznie a célzónába, illetve ha valamely tárgyat „szándékosan” tönkreteszi (nem apportozás közben véletlenül történik a baleset, pl. kettéesik a teniszlabda, hanem pl. letépi egy plüssmackó fejét és kirázza a tartalmát. Kétes esetben a játékvezető dönt belátása szerint.) 0 pont jár annak a párosnak is, ahol a verseny alatt a gazda valamely négyszög területére lép, vagy hozzáér a tárgyakhoz, legyen az akár a kutyánál, akár a földön (négyszögön belül vagy kívül).

            Játékszabályok: A gazda leveszi a kutyáról a pórázt. A gazda a négyszögbe lépés és a tárgyak érintése nélkül, szóban és testjelekkel irányíthatja kutyáját. A kutya feladata, hogy felvegye a tárgyat, átvigye a másik négyszöghöz, és ott úgy tegye le, hogy a tárgy legalább 51%-a a négyszög területén belülre essen. A menet közben elejtett tárgyat a kutya újra felveheti. Amíg a kutya a szájában valamelyik tárgyat tartja, a gazda nem érintheti kutyáját, két tárgy között azonban dicséretképpen megsimogathatja vagy jutalmazhatja finom falatokkal.


KUTYÁS JÁTÉKOK II.


Az egyes játékokon elért helyezés alapján pontokat adunk a versenyzők részére. 1. helyezésért 10, 2. helyezésért 7, 3. helyezésért 5, 4. helyezésért 3, további helyezésekért 1-1 pontot adunk. Értékelhetetlen eredmény esetén, illetve a kutyával való méltánytalan bánásmód esetén (amennyiben a versenyből kizárás még nem indokolt) a versenyző 0 pontot kap. Az egyes játékok eredményeit összesítjük, és ez alapján hirdetünk első három helyezettet. Amennyiben a dobogós helyeken holtverseny alakul ki, az érintett versenyzők a Kutyás játékok I. egyik versenyszámában mérik össze tudásukat, és a végső sorrendet ez alapján állítjuk fel.


JUTALOMFALAT-TORONY

            A játék célja, hogy a rendelkezésre álló egy perc alatt a gazda minél magasabb tornyot építsen a kapott jutalomfalatokból. A sorrendet a felépített tornyok magassága alapján állítjuk fel. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha a kutya beleeszik a toronyba vagy a még be nem helyezett építőanyagokba, vagy ha a kutya egy méternél messzebb távolodik a helyéről.

Játékszabályok: A gazda a vonalhoz ülteti vagy fekteti a kutyáját (nem jelent értékelhetetlen eredményt, ha a játék ideje alatt a kutya nem tartja a pozíciót, de a helyét nem hagyhatja el). Amikor az óra elindul, a kutyával szemben a kapott jutalomfalatokból elkezd tornyot építeni. Ha a torony ledől, újrakezdheti az építkezést, azonban ha a játékidő alatt a kutya beleeszik a toronyba vagy a még be nem helyezett építőanyagokba, az építkezés véget ér. A játék alatt a kutyát jutalmazni tilos, csak szóbeli dicséret megengedett.

SZERENCSELABDA

            A játék célja, hogy a rendelkezésre álló egy perc alatt a kutya minél több, és minél nagyobb értékű labdát hozzon ki a négyszögből. A labdák külsőre egyformák, a pontértéket a labdára írva találjátok. A sorrendet az összegyűjtött labdák pontértékei alapján állítjuk fel. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha egyetlen labdát sem hoz ki a kutya a négyszögből, illetve ha valamely labdát „szándékosan” tönkreteszi (nem apportozás közben véletlenül történik a baleset, pl. kettéesik a teniszlabda, hanem láthatóan szétrágcsálja. Kétes esetben a játékvezető dönt belátása szerint.) 0 pont jár annak a párosnak is, ahol a verseny alatt a gazda a négyszögbe lép, vagy a kutyától a labdát erőszakkal (pl. száját szétfeszítve) veszi el.

            Játékszabályok: A gazda leveszi a kutyáról a pórázt. A gazda a négyszögbe lépés és a labdák érintése nélkül, szóban és testjelekkel irányíthatja kutyáját. A kutya feladata, hogy felvegye a labdákat, kihozza a négyszög területéről, majd átadja a gazdájának, vagy a négyszög területén kívül ledobja a földre.


KARIKAFOGLALÓ

A játék célja, hogy minél tovább bent maradjon a páros a játékban. A sorrendet az alapján állítjuk fel, hogy ki mennyi ideig marad játékban. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha a gazda az ülő/fekvő pozíciót erőszakkal éri el a kutyánál.

Játékszabályok: A játék a székfoglaló nevű játékhoz hasonlóan zajlik, egyszerre több kutya-gazdi páros részvételével. A földre helyezünk a párosok számánál eggyel kevesebb hullahopp karikát. A párosok ezeket járják körbe, amíg a zene szól. Amikor a zene elhallgat, egy szabad karikába be kell lépni, és a kutyát leültetni vagy lefektetni (vezényszóval, jutalomfalattal, semmiképpen nem erőszakos módszerrel). Akkor fogadható el a páros pozíciója, ha a gazda mindkét lábbal a karikában áll, a kutya legalább három lába ugyanazon a karikán belül van, és a kutya ülő vagy fekvő pozícióban van. Egy karikában csak egy páros tartózkodhat, amennyiben ketten ugyanazt a karikát próbálják elfoglalni, azé lesz a hely, aki előbb kerül szabályos pozícióba kutyájával. Akinek nem jutott karika, vagy aki nem tudja pár másodpercen belül leültetni/lefektetni a karikájába a kutyáját, az kiesik a játékból. A kiesők számával megegyező számú karikát eltávolítunk, majd újra indítjuk a zenét, míg végül csak egy páros marad. Nagyszámú induló esetén a végére maradt két-két versenyzőt visszahívjuk egy összevetésre.

BEHÍVÓVERSENY

A játék célja, hogy a kutya a startvonaltól minél rövidebb idő alatt eljusson a célvonalhoz. Az időmérés stopperrel történik. A sorrendet az időeredmények alapján állítjuk fel. Értékelhetetlennek minősül a versenyző teljesítménye, vagyis az összesítésben 0 pontot kap erre a versenyszámra, ha a kutya a behívó vezényszó előtt 3. alkalommal is átlépi a startvonalat; ha a gazda a behívó vezényszó elhangzása után, a kutya beérkezése előtt elhagyja a célzónát (vagy csak a vezényszó elhangzása után lépi át a célvonalat); a jutalmat a kutya célvonalon áthaladása előtt eldobja; illetve ha a kutya belátható időn belül nem megy oda a gazdához.

            Játékszabályok: A startvonalnál a gazda leveszi a kutyáról a pórázt, a kutyát átadja egy segítőnek, vagy helyben maradásra utasítja. Ezt követően elsétál vagy elfut a célvonal mögé, megfordul, és magához hívja a kutyáját. A stoppert akkor indítjuk, amikor a kutya átlépi a startvonalat, és akkor állítjuk le, amikor a célvonalon áthaladt. Amennyiben a kutya a behívást megelőzően áthalad a startvonalon, a gazda még két alkalommal visszaviheti a kiindulási helyre, és újra próbálhatja a feladatot. A versenyszám végén a kutya jutalmazható jutalomfalattal vagy játékkal, de a jutalomnak mindaddig a gazda kezében kell maradnia, amíg a kutya át nem haladt a célvonalon.


ÁLTALÁNOS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Az eseményre érkező kutyáknak microchippel, érvényes veszettség elleni és kombinált védőoltással kell rendelkezniük! Kérjük, hogy kutyád oltási könyvét vagy útlevelét hozd magaddal, és kérés esetén mutasd be szervezőinknek vagy állatorvosunknak!

Az eseményre bármilyen nemű, korú és fajtájú, a fenti feltételeknek megfelelő kutyával érkezhettek, azonban bizonyos versenyszámoknál a kutya egészsége érdekében korhatárt állapítottunk meg. Az érintett versenyszámokra érkező ebek esetében a regisztrációnál ellenőrizni fogjuk az oltási könyvben vagy állatútlevélben a bejegyzett születési időpontot.

A rendezvény ideje alatt (az egyes versenyszámokon vagy bemutatón való részvétel idejét leszámítva) a kutyákat kérjük pórázon tartani!

Tüzelő szukát kérjük ne hozzatok a rendezvényre!

Azon kutyákat, amelyek fajtársaikkal vagy emberrel szemben agressziót mutatnak, a szervezők kizárhatják a versenyszámokból.

A kutyával való méltánytalan bánásmód, a versenytársakkal szembeni sportszerűtlen viselkedés a versenyszámokból kizárást von maga után.

Mindenki köteles maga után a szemetet, saját kutyája után a kutyaürüléket eltávolítani az esemény helyszínéről! (kakiszacsit tudunk biztosítani?)

A kutya által okozott bármilyen kárért az eb gazdája felelős.

A rendezvényre a belépés ingyenes, az egyes versenyszámok nevezési díját ld. fentebb.

Az esemény rendezői fenntartják a jogot, hogy az eseményről és a észtvevőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más esemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői fenntartják a program és időpont változtatás jogát.


SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

  • A nevezéssel minden induló elfogadja a versenyszabályokat. Ezzel tudomásul veszik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
  • A nevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2016. augusztus 20-ig van lehetőség a nevezési jog másik versenyzőnek történő átadásával. Nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni.
  • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit.
  • A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják és az esemény szponzorainak átadják.
  • A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.