I. Holdfény Éjszakai Félmaraton

2017. 07. 22. 19:00

Karitatív tevékenység

"Fuss a Holdfényben és gyűjts 21 Ft-ot kilométerenként a Vakok Intézete és a Tappancs Állatvédő Alapítvány közös programjára!"

A Tappancs Állatvédő Alapítványnál 4 évvel ezelőtt kerültek kapcsolatba az állatasszisztált terápiával, és azóta számos egészségügyi (gyermekpszichiátria) és szociális intézményben végeztek fejlesztő, illetve stresszoldó foglalkozásokat óriási sikerrel. 2015-ben a Pszichiátriai Szakdolgozók XVI. Országos Konferenciáján meghívott előadóként számoltak be az elért eredményekről.

Egy megkeresés kapcsán kerültek kapcsolatba a szegedi Vakok Intézetével: az itt élők nagy része semmit vagy alig lát. Az intézmény másrészt pszichiátriaként is működik, így szellemileg sérült embereket is ápolnak. 2017. márciusában tartottak egy próba foglalkozást: nagyon nagy sikert aratott mind a gondozó személyzet, mind a gondozottak között. A kutyaterápiás program segítségével a foglalkozásokon résztvevők közérzetében jelentős javulást tudnának elérni.

A futóversenyen gyűjtött kilométerekkel a program további működését tudjátok biztosítani!
A Vakok Intézete bemutatkozása:


A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthona a Tisza partján, festőien szép környezetben épült 1912-ben, az akkori Népjóléti Minisztérium kezdeményezésére. A két szintes épület Szeged egyik legszebb helyén, az újszegedi Erzsébet liget közelében, a Belvárosi híd mellett található. Az engedélyezett férőhelyek száma: 122 fő, akiknek ápolása-gondozása két (fogyatékos és pszichiátriai) gondozási részlegen belül történik. A fogyatékos részlegben 82 fő látás –és/vagy halmozottan fogyatékos személyek ellátása történik. A pszichiátriai részlegben 40 fő pszichiátriai beteg ápolása-gondozása biztosított.


A Tappancs Állatvédő Alapítvány bemutatkozása:


A 2002-ben létrejött Tappancs Állatvédő Alapítvány saját erőből, azaz nagyrészt a helyi lakosság összefogásával már 2003 óta üzemelteti a Tappancs Tanya állatmenhelyet, ahol 170 kutya és 30 cica egyidejű ellátását biztosítják. Több állatorvos folyamatosan figyelemmel kíséri a kutyák egészségi állapotát, odaadó gondozóik a lelkes önkéntesek segítségével biztonságos, szeretetteljes életkörülményeket biztosítanak számukra.

A menhelyről örökbefogadható kutyák rendelkeznek a kötelező és ajánlott oltásokkal, parazitamentesek, szívféregre szűrtek, és mikrochippel ellátottak. Az összes felnőtt szuka ivartalanított, az örökbeadott kölykök későbbi ivartalanításához anyagi hozzájárulást biztosítanak a nem kívánt szaporulat megfékezése érdekében.

 Az Alapítvány a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet, így önkéntesei segítségével rendszeresen iskolai megelőző foglalkozásokat tartanak önkéntes pedagógusok segítségével játékos formában. A Hajléktalan Program keretén belül az Alapívtány a szegedi hajléktalaok kutyáinak ellátását végzi a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve. A Terápiás programmal pedig helyi szociális vagy egészségügyi intézményekbe látogatnak el, ahol az állatasszisztált terápia jótékony hatásaival ismertetik meg a gondozottakat.

Az Alapítvány nonprofit szervezet, elsősorban az adózók 1% felajánlásából és különböző adományok (tárgyi, pénzadomány, önkéntes felajánlás) fogadásából biztosítja a működéshez szükséges forrásokat. Mindennemű segítséget hálásan köszönik és nagyra értékelik. Az érdeklődők a segítségnyújtás módozatairól a honlapon tájékozódhatnak: http://www.tappancstanya.hu/hu/info/hogyan-segithet

A szegedi Tappancs munkáját nagyban segítik az önkéntesek. Ezért új önkéntesek jelentkezését is várják, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a Tappancs Tanyán élő kutyák, valamint az ideiglenes befogadóknál átmenetileg elhelyezett cicák életkörülményeinek javításához, örökbeadási esélyük növekedéséhez.

Kérjük, tiszteljen meg bennünket azzal, hogy ellátogat honlapunkra, és ha teheti, a Tappancs Tanyán is szeretettel várjuk a hét bármely napján 7-15 között.

 

Köszönjük!

Tappancs Állatvédő Alapítvány

Adószám: 18469453-1-06

Állatok mentése Szegeden és környékén

www.tappancstanya.hu