I. Holdfény Éjszakai Félmaraton

2017. 07. 22. 19:00

Versenykiírás

"Fuss a Holdfényben és gyűjts 21 Ft-ot kilométerenként a Vakok Intézete és a Tappancs Állatvédő Alapítvány közös programjára!"

A programról részletesen IDE kattintva olvashatsz!


A VERSENY IDŐPONTJA

 • 2017. július 22. szombat


 A VERSENY RAJT-CÉL HELYSZÍNE

 • VÁROSI SPORTCSARNOK
 • Cím: 6726 Szeged, Temesvári körút 33.


 VERSENYKÖZPONT

 • VÁROSI SPORTCSARNOK
 • Cím: 6726 Szeged, Temesvári körút 33.


 A VERSENY RENDEZŐJE


 RAJTIDŐPONT

 • 23:05

Limitidők: 2 óra 45 perc (átlag tempó 7:50 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a zárókerékpáros beér köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.


 VÁLASZTHATÓ TÁVOK:

 • 7 km
 • 14 km
 • Félmaraton (21 km)


 RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével, és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Külső segítség nélkül kell kezelnie az esetlegesen felmerülő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.


 NEVEZÉS

A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.

Előre nevezni kizárólag a www.progrun.hu oldalon keresztül lehet, 2017. április 21-től 2017. július 5-ig. Előnevezés esetén a nevezési díjat kizárólag banki átutalással lehet megfizetni.

A helyszínen nevezni 2017. július 22-én 19:00-től 22:30-ig lehetséges.

Nevezési díjakról, tartalmáról, lemondásról erre a linkre kattintva olvashatsz:

Nevezési díjakhoz kattints IDE!


 KORHATÁR

14 km és félmaraton egyéni távon: betöltött 13. életév és írásos szülői bele egyezés

7 km egyéni távon: betöltött 10. életév és írásos szülői beleegyezés


 

 DÍJAZÁS

Minden célba érkező egyedi befutóérmet kap.

Külön díjazzuk:

7 km férfi és női I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal

14 km férfi és női I-III helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal

A félmaraton távon indulókat éremmel és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:

Születési dátum

Életkor

Kategória

2002. július 22. - 1987. július 23.

13-29 évesek

F1

N1

1987. július 22. - 1972. július 23.

30-44 évesek

F2

N2

1972. július 23. előtt születettek

45 év felettiek

F3

N3


 RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos.

Versenyközpont címe:

6726 Szeged, Temesvári körút 33.

A rajtcsomagokat 2017. július 22-én 19:00-tól 22:30-ig lehet átvenni.
 Az időmérés chipes rendszerrel történik.


 FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, banánt, kólát, kekszet, citromot, paradicsomot, sót és szőlőcukrot kínálunk. A frissítőpontok 3,5 kilométerenként lesznek felállítva.


 EGYÉNI FRISSÍTŐ

Ezen a versenyen nem szállítunk ki egyéni frissítőket.


 ELSŐSEGÉLY

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.


 ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.


 SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

Tudomásul veszem, hogy az I. Holdfény Éjszakai Félmaraton verseny szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.


 A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

Pihenőhely és zuhanyzók

A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a versenyközpontban.

Útvonal

A verseny részleges útvonal biztosítással, a közúti forgalom fenntartása mellett zajlik. Résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

 • Az útvonal levágása – Azonnali kizárás.
 • Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • Rajtszám letakarása – Azonnali kizárás.
 • Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.
 • A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.
 • Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.
 • A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 1 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét, vagy töröljék a versenyt.

Felelősség

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Egyéb szabályok

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

Hírlevél

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

Fotók, videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magán tulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!