Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2019. június 16. vasárnapVERSENYKÖZPONT

Tömörkény utca 1.RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Rajt-cél helyszín: Szeged, Tömörkény utca 1.


A VERSENY RENDEZŐJE

Progrun Kft.

www.progrun.huTERVEZETT RAJTIDŐPONT

 • 8:15 - Maraton, 30 km, 8 km 
 • 8:30 - RunDom futóbabakocsis futás 4,2 km  (elmarad)


Limitidők: 6 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • Maraton 42,195 km
 • Egyéni 30 km
 • Egyéni 8 km
 • RunDom futóbabakocsis futás 4,2 km (elmarad)
 • 2 fős maraton váltó
 • 3 fős maraton váltó
 • 4 fős maraton váltó
 • 5 fős maraton váltó
 • 6 fős maraton váltó
 • 7 fős maraton váltó
 • 8 fős maraton váltó
 • 9 fős maraton váltó
 • 10 fős maraton váltó
KORHATÁR

 • A maratoni 42,195 km-es és a 30 km-es, illetve az összes váltóban kizárólag 2003. június 17. előtt születettek indulhatnak (16 évesek vagy idősebbek).
 • 8 km-es távon 10 évesek (2009. június 17. előtt születettek) és idősebbek, fiatalabbak csak szülői (felnőtt családtag) kísérettel! A kísérőnek is be kell neveznie a versenyre.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • 4,2 km-es RunDom futóbabakocsis futás I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • 8 km-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • 30 km-es táv férfi és női I-III helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • Maratoni (42,195 km) távon indulóknál az I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:
Születési dátum
Életkor
Kategória
2003. június 16. - 1989. június 17.
16-29 évesek
Férfi (F1)
Női (N1)
1989. június 16. - 1974. június 17.
30-44 évesek
Férfi (F2)
Női (N2)
1974. június 17. előtt születettek
45 év felettiek
Férfi (F3)
Női (N3)


 • 2 fős maraton váltók I-III. helyezett csapatot női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.
 • 3 fős maraton váltók I-III. helyezett csapatot női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.
 • 4 fős maraton váltók I-III. helyezett csapatot női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.
 • 5-10 fős csapatok külön díjazásban nem részesülnek


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a versenyt megelőző napon a Tömörkény István gimnázium előtt felállított versenyközpontban 15:00 - 19:00 illetve a verseny napján 6:30 - 8:00 a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.

Megkérünk minden versenyzőt, aki teheti a versenyt megelőző napon vegye át a rajtcsomagját.

Az időmérés versenyeinken az Atlétikai szabálykönyv szabályzata szerint zajlik, mely szerint a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. A nettó idő megjelenítésre szolgál, egy információ a futó számára. A dobogós helyezések mindig az abszolút befutási sorrend szerint állnak fel, ahogy az eredménylista is.

A rajtcsomagokat 2019. június 15-én  délután 15:00 és 19:00 óra közt között illetve 2019. június 16-án reggel 6:30-tól 8:00-ig lehet átvenni.


Versenyközpont címe:

6720 Szeged, Tömörkény utca 1.

Öltözési és Zuhanyzási lehetőség:

Tömörkény István Gimnázium tornaterme, cím: 6720 Szeged, Tömörkény utca 1.


ÚTVONALAK


VÁLTÓK ÉS VÁLTÓPONTOK

A verseny útvonalán 9 db váltópontot állítunk fel. A váltóban versenyző csapatok csak itt válthatják le csapattársukat. Egy-egy szakasz eltérő hosszúságú lehet. A váltópontok pontos helyét, megközelítését, lerását az útvonalra kattintva éritek el. A csapat dönti el, hogy melyik váltóponton váltanak, egy csapattag akár többször is futhat akár egymást nem követő szakaszt is, de egyszerre csak egy csapattag futhat. A váltópontokat egyénileg kell megközelíteni, amely autóval, kerékpárral elérhető.

A futó csapattársat semmilyen járművel, görkorcsolyával, kutyával, futva nem lehet kísérni. A pályabírók felszólítás nélkül kizárják azt a csapatot, akik ezt megszegik!

A váltópontok és szakaszok részletesen itt:

http://progrun.hu/events/ii-szeged-maraton/valtopontok

 

TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A Szeged Maraton futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a Szeged Maraton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft.  Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

14. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

15. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

16. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

17. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

18. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla hang- és képfelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről hang- és képfelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!