III. Szegedi Jótékonysági Félmaraton

2017. 12. 03. 07:00

Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2017. december 3. vasárnapVERSENYKÖZPONT, RAJT-CÉL HELYSZÍNE

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SPORTKÖZPONT

Cím: 6725 Szeged, Hattyas sor 10.A VERSENY RENDEZŐJE

Pulzus Szeged Futóklub SE
www.pulzusfutoklub.huRAJTIDŐPONT

 • 9:30 - 500 méter
 • 10:30 - többi táv rajtja

Limitidők: 3 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • Hópihe: 500 méter (gyermek táv)
 • Mikulás: 6 km
 • Hózápor: 10 km
 • Lavina: Félmaraton
 • Yeti: 4 fős félmaraton váltó
 • 4 fős EÜ félmaraton váltó*
 • SZTE Félmaraton**
 • 4 fős SZTE kari félmaraton váltó***

* 4 fős EÜ félmaraton váltó versenyszámban a csapat minden tagjának ugyanazon Egészségügyi Intézményben kell dolgoznia, a csapat nevében szerepeltetni kell az egészségügyi intézmény nevét.

** SZTE Félmaraton versenyszámban a Szegedi Tudományegyetem hallgatói indulhatnak, nevezéskor az érvényes diákigazolvány számát meg kell adni. 

*** 4 fős SZTE kari félmaraton váltó versenyszámban a csapat minden tagjának a Szegedi Tudományegyetem ugyanazon karán kell hallgatói jogviszonnyal rendelkeznie. A csapat nevében kell szerepelnie a kar nevének, nevezéskor minden csapattagnak meg kell adnia az érvényes diákigazolványának számát.

Előnevezéskor a diákigazolvány számokat ellenőrizni fogjuk a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve. Helyszíni nevezés esetén a diákigazolványokat fel kell mutatni.


KORHATÁR

Az 500 méteren és a 6 km-es távon nincs korhatár, azonban a 14 évnél fiatalabbak (2003. december 3. után születettek) csak szülői kísérettel indulhatnak. A 6 km-es távon a kísérő szülőnek is be kell neveznie a versenyre.

A 10 km-en, a félmaratonon, illetve a négy fős váltó versenykategóriában kizárólag 2003. december 4. előtt születettek indulhatnak (14 évesek vagy idősebbek).


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével, és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Külső segítség nélkül kell kezelnie az esetlegesen felmerülő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • Hópihe (500 méter) első 3 helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal
 • Mikulás (6 km) férfi és női I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal
 • Hózápor (10 km) férfi és női I-III helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal
 • A félmaraton távon indulókat éremmel és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:

Születési dátum

Életkor

Kategória

2003. december 3. - 1987. december 4.

14-29 évesek

F1

N1

1987. december 3. - 1972. december 4.

30-44 évesek

F2

N2

1972. december 4. előtt születettek

45 év felettiek

F3

N3


 • Félmaraton távon az abszolút férfi és női I-III. helyezett pénzdíjazásban részesül!

             I. helyezett 15.000 Ft

            II. helyezett 10.000 Ft

           III. helyezett: 5.000 Ft 

 • 4 fős félmaraton váltók női és férfi csapatok külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.

Külön díjazás:

 • 4 fős EÜ félmaraton váltó első 3 helyezettje külön díjazásban részesül.

A Szegedi Tudományegyetem külön díjazza:

 • SZTE Félmaraton férfi és női kategóriában az I-III. helyezettet és
 • 4 fős SZTE kari váltó I-III. helyezettet.  


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.


Versenyközpont címe:

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SPORTKÖZPONT

Cím: 6725 Szeged, Hattyas sor 10.

A rajtcsomagokat 2017. december 3-án reggel 7:30-tól 9:45-ig lehet átvenni.


FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet és szőlőcukrot kínálunk.


EGYÉNI FRISSÍTŐ

Ezen a versenyen nem szállítunk ki egyéni frissítőket.


ELSŐSEGÉLY

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.


ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.


SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

Tudomásul veszem, hogy a IV. Mezei Futóverseny szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.


 A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!


Útvonal

Résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.


Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

 • Az útvonal levágása – Azonnali kizárás.
 • Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Pulzus Szeged Futóklub SE és Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • Rajtszám letakarása – Azonnali kizárás.
 • Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.
 • A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.
 • Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.
 • A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.


Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 1 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét, vagy töröljék a versenyt.


Felelősség

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.


Egyéb szabályok

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.


Hírlevél

A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.


Fotók, videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről hang- és képfelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!