Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2019. július 20. szombatVERSENYKÖZPONT

Szeged, Erzsébet Liget


RAJTCSOMAG ÁTVÉTEL IDŐPONTJA

2019. JÚLIUS 20. 15:00 - 20:30

 

RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Szeged, Erzsébet Liget


A VERSENY RENDEZŐJE

Progrun Kft.

www.progrun.hu

email: info@progrun.huRAJTIDŐPONT

 • 16:00 óra: 1,5 km "hurci" séta
 • 17:00 óra: RunDom 4 km babakocsis futás
 • 18:00 óra: 1 km gyermek futás
 • 21:00 óra: félmaraton, 14 km, 7 km és 2-6 fős félmaraton váltó

Limitidők: 3 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • Félmaraton 21 km
 • 1/3 maraton 14 km
 • 1/6 maraton 7 km "Papp Dávid emlékfutás"
 • 2-6 fős félmaraton váltó
 • RunDom 4 km futóbabakocsis futás
 • 1,5 km "hurci" séta
 • 1 km gyermek futás


KORHATÁR


 • 7 km, 14 km, félmaraton és félmaraton váltó: betöltött 13., 12., 11. és 10. évesek írásos szülői beleegyezés szükséges
 • 7 km, 14 km, félmaraton és félmaraton váltó: 10 év alatti gyermek kizárólag szülői felügyelettel, illetve felnőtt kísérő jelenlétében futhat
 • A 4 km-es babakocsis távon a futók csak 18 évnél idősebbek lehetnek
 • A 1,5 km-es "hurci" sétán a babát hordozók csak 18 évnél idősebbek lehetnek
 • 1 km gyermek futáson a 10. életévüket (2009. július 20. után született) be nem töltött gyerekek indulhatnak


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • 7 km-es táv férfi és női I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal
 • 14 km-es táv férfi és női I-III helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal
 • Félmaraton (21 km) távon indulóknál az I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:
Születési dátum
Életkor
Kategória
2003. július 20. - 1989. július 21.
16-29 évesek
F1
N1
1989. július 20. - 1974. július 21.
30-44 évesek
F2
N2
1974. július 20. előtt születettek
45 év felettiek
F3
N3


 • 2-6 fős félmaraton váltók külön díjazásban nem részesülnek
 • a RunDom 4 km-es táv I-III. helyezettet ajándékcsomaggal díjazzuk
 • a 1,5 km-es sétán résztvevők külön díjazásban nem részesülnek
 • 1 km-es gyermektáv fiú és lány I-III helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját délután 15:00 órától 20:30-ig. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.


VÁLTÓK ÉS VÁLTÓPONTOK

A verseny útvonalán 2 db váltópontot állítunk fel. A váltóban versenyző csapatok csak itt válthatják le csapattársukat. Egy-egy szakasz 3,5 km hosszúságú lesz. A 7 km-es "körön" 2 db váltópontot állítunk fel, egyik a Rajt/Cél helyszínén, a másik féltávnál lesz felállítva. A csapat dönti el, hogy melyik váltóponton váltanak. A váltópontokat egyénileg kell megközelíteni, amely autóval, kerékpárral elérhető.

A futó csapattársat semmilyen járművel, görkorcsolyával, kutyával nem lehet kísérni. A pályabírók felszólítás nélkül kizárják azt a csapatot, akik ezt megszegik!


FUTÓBABAKOCSIS FUTÁS

A RunDom 4 km-es futóbabakocsis futáson csak sportolásra alkalmas futóbabakocsival lehet részt venni. A verseny szervezői és a táv névadó szponzora ellenőrizni fogja a babakocsikat, amennyiben a babakocsi nem alkalmas sportolásra, a résztvevőnek nem engedélyezzük a versenyen való részt vételt.


"HURCI" TÁV

A 1,5 km-es sétán résztvevőknek gyermeküket hordozóeszközben (kendő, csatos, félcsatos stb) kell magukkal vinniük. Más módon, pl. babakocsiban, kézben, stb. ez nem engedélyezett ezen a távon. A séta rajtja előtt a szervezők a megfelelő eszközhasználatot ellenőrzik. Időmérés és befutó érem nem lesz, technikai pólót a felnőttek kapnak. A rendezvény ideje alatt ingyenes hordozási tanácsadást tart Rosta Kata a Babahajótól.

Babahajó - egyéni- és csoportos hordozási tanácsadás Szegeden. A tanácsadás mellett lehetőség van hordozóeszköz próbára, bérlésre is. Sportolj Babáddal! - Szülés utáni regeneráló hordozós torna heti két alkalommal Szegeden.


A Hurci táv idejére a hordozókat a Babahajó biztosítja, amely azonban előregisztrációhoz kötött.

Amennyiben szeretnél hordozóeszközt bérelni a verseny idejére, kérjük töltsd ki ezt a jelentkezési lapot: http://progrun.hu/form/hordozo-berles-hurci-tav-idejere


1 KM GYERMEK FUTÁS

A gyerekek szülői felügyelettel is futhatnak, a szülőnek nem kell beneveznie a versenyre, befutó éremmel csak a gyermeket díjazzuk. A versenyre jelentkezők gyerek egyedi emblémázott technikai pólót fognak kapni, a póló választásánál a következő mérettáblázatot vegyétek figyelembe:

Gyermekpóló méretek (cm)
XS
S
M
L
Testhossz
53
58
63
68
Mellszélesség
37
40
43
46
Ujjhossz
25
27
29
31


Versenyközpont címe:

Szeged, Erzsébet Liget


 

TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A III. Holdfény Éjszakai Félmaraton futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a III. Holdfény Éjszakai Félmaraton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.
 • 11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft. Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

  12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

  13. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

  14. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

  15. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

  16. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

  17. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

  18. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla kép-, hang- és videófelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!