Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2020. október 25. vasárnapVERSENYKÖZPONT

6720 Szeged, Széchenyi tér


RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Széchenyi tér


A VERSENY RENDEZŐJE

Progrun Kft.

www.progrun.huTERVEZETT RAJTIDŐPONT

 • egyéni maraton 42 km: 9:00
 • 30 km és maratoni váltók: 9:20
 • 8 km: 9:40


Limitidők: 6 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • Maraton 42,195 km
 • Egyéni 30 km
 • Egyéni 8 km
 • 2 fős maraton váltó
 • 3 fős maraton váltó
 • 4 fős maraton váltó
 • 5 fős maraton váltó
 • 6 fős maraton váltó
 • 7 fős maraton váltó
 • 8 fős maraton váltó
 • 9 fős maraton váltó
 • 10 fős maraton váltó
KORHATÁR

 • A maratoni 42,195 km-es és a 30 km-es, illetve az összes váltóban kizárólag 2004. október 26. előtt születettek indulhatnak (16 évesek vagy idősebbek).
 • 8 km-es távon 10 évesek (2010. október 26. előtt születettek) és idősebbek, fiatalabbak csak szülői (felnőtt családtag) kísérettel! A kísérőnek is be kell neveznie a versenyre.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • 8 km-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • 30 km-es táv férfi és női I-III helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • Maratoni (42,195 km) távon indulóknál az I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:
Születési dátum
Életkor
Kategória
2004. október 25. - 1990. október 26.
16-29 évesek
Férfi (F1)
Női (N1)
1990. október 25. - 1975. október 26.
30-44 évesek
Férfi (F2)
Női (N2)
1975. október 26. előtt születettek
45 év felettiek
Férfi (F3)
Női (N3)


 • 2 fős maraton váltók I-III. helyezett csapatot női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.
 • 3 fős maraton váltók I-III. helyezett csapatot női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.
 • 4 fős maraton váltók I-III. helyezett csapatot női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra.
 • 5-10 fős csapatok külön díjazásban nem részesülnek


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.

Az időmérés versenyeinken az Atlétikai szabálykönyv szabályzata szerint zajlik, mely szerint a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. A nettó idő megjelenítésre szolgál, egy információ a futó számára. A dobogós helyezések mindig az abszolút befutási sorrend szerint állnak fel, ahogy az eredménylista is.

Az előnevezett versenyzők számára:

2020. október 17-én 14:00 – 17:00 között

2020. október 22-én 16:00 – 18:00 között

A Pille utca 7 szám alatti irodában illetve

2020. október 24-én14:00 – 17:00 között

valamint a verseny napján 2020. október 25-én 06:30-tól az adott táv rajta előtt 10 percig a Szegedi Széchényi téren felállított versenyközpont területén biztosítunk lehetőséget a rajtcsomagok átvételére.

Helyszíni nevezők csak a verseny napján tudják felvenni a rajtszámokat.

 Megkérünk minden versenyzőt, különösképpen a szegedieket amennyiben van lehetőségük az alább megjelölt időpontok egyikén vegyék át a rajtcsomagjaikat a tumultus elkerülése végett. Az átvételnél kérünk mindent versenyzőt orrot és szájat eltakaró maszkot viseljetek, és a sorban állásnál a másfél méteres távolságot tartsátok.


ONLINE HELYSZÍNI NEVEZÉS

A járványügyi helyzetre való tekintettel létrehoztuk az online helyszini nevezés felületünket. Ezen felületen korlátozott létszámban van lehetőség nevezni a versenyre, a nevezési díjat banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni. Azon nevezőknek, akik ezen a felületen keresztül neveznek a verseny napján már nem tudunk pólót biztosítani, így számukra 3-4 héten belül postai úton juttatjuk el a pólókat. A helyszíni nevezők a rajtszámukat csak a verseny napján, 2020. október 25-én a Széchényi téren felállított versenyközpontban tudják felvenni, a helyszíni nevezés sor alatt.

Az online nevezési felület 2020. október 24-én 18:00 óráig érhető el. A verseny napján 2020. október 25-én nevezni már nem lehetséges, a pénzkezelés elkerülése végett.

Az online helyszíni nevezés itt érhető el:

http://www.progrun.hu/events/iii-szeged-maraton-helyszini-nevezes/register


NEVEZÉS ÁTADÁSA ÉS TÁVMÓDOSÍTÁS

Mivel a rajtszámok már kiosztásra kerültek a nevezés lezárását követően, így a nevezési rendszerbe már nem tudunk belenyúlni. Emailen(nevezes@progrun.hu) keresztül fogadunk módosításokat 2020. október 23-ig.  Ezeket a módosításokat az időmérő rendszerben átvezetjük, azonban a rajtlistában már nem tudjuk az új versenyző adatait felvezetni. Az eredménylistán jól fog szerepelni, azonban a rajtcsomagot az eredeti nevező neve alatt kell felvennie.

 A helyszínen lesz lehetőség az infopontnál (helyszíni nevezés mellett) átiratni és módosítani a nevezéseket, ehhez egy nevezés átadása és/vagy távmódosítás űrlapot szükséges kitölteni és leadni. Rajtszámot már nem tudunk cserélni, az eredetileg legyártott rajtszámmal kell a távot teljesíteni, azonban a nevet át tudjuk írni, hogy az eredménylistán helyesen szerepeljen. Pólót korlátozott számban tudunk cserélni.


Versenyközpont címe:

Vedres István Építőipari Szakgimnázium

6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2-6.

6720 Szeged, Széchenyi tér


Öltözési és Zuhanyzási lehetőség:

6720 Szeged, Széchenyi tér


ÚTVONALAK


VÁLTÓK ÉS VÁLTÓPONTOK

A verseny útvonalán 9 db váltópontot állítunk fel. A váltóban versenyző csapatok csak itt válthatják le csapattársukat. Egy-egy szakasz eltérő hosszúságú lehet. A váltópontok pontos helyét, megközelítését, leírását ide kattintva éritek el. A csapat dönti el, hogy melyik váltóponton váltanak, egy csapattag akár többször is futhat akár egymást nem követő szakaszt is, de egyszerre csak egy csapattag futhat. A váltópontokat egyénileg kell megközelíteni, amely autóval, kerékpárral elérhető.

A futó csapattársat semmilyen járművel, görkorcsolyával, kutyával, futva nem lehet kísérni. A pályabírók felszólítás nélkül kizárják azt a csapatot, akik ezt megszegik!

A váltópontok és szakaszok részletesen itt:

  http://progrun.hu/events/iii-szeged-maraton/valto-es-frissitopontok

 

TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A Szeged Maraton futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a Szeged Maraton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft.  Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. Amennyiben olyan drasztikus időjárási (az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint a Verseny napján az átlagos napközbeni hőmérséklet nem éri el a -10 fokot vagy eléri a 40 fokot; hó-, illetve jeges eső esése esetén; vihar vagy vihar erejű szél esetén) vagy egyéb, előre nem látható tényező lép fel (pl.: járványügyi helyzet, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet), mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, illetve megtartását, a Szervező diszkrécionális jogköre a Verseny megtartása vagy annak elhalasztása. A Verseny elnapolásáról a Szervező haladéktalanul értesíti a Versenyzőket és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítési módja a diszkrecionális jogköre. (Módosítás: 2020.06.16.)

14. A Versenyző kifejezetten tudomásul veszi, hogy az általánosan elfogadott vis maior esetek mellett vis maior-nak minősül az is, ha korlátozás, járványügyi helyzet ugyan közvetlen kihatással nincs a futóverseny megtartására, de a kialakult helyzetre figyelemmel a Szervező saját belátása szerint – különösen de nem kizárólagosan magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – a futóverseny elhalasztása mellett dönt. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítési módja a diszkrecionális jogköre.  (Módosítás: 2020.06.16.)

15. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

16. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

17. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

18. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

19. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

21. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla hang- és képfelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről hang- és képfelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!