IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton

2018. 12. 09. 08:00

Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2018. december 9. vasárnapVERSENYKÖZPONT

JGYTK Sportcsarnok

6725 Szeged, Topolya sor 3.

 

RAJT-CÉL HELYSZÍNE

JGYTK Sportcsarnok

6725 Szeged, Topolya sor 3.


A VERSENY RENDEZŐJE

Pulzus Szeged Futóklub SE

www.pulzusfutoklub.hu

email: pulzusfutoklub@gmail.comRAJTIDŐPONT

 • 10:35 (az összes táv rajtja)

Limitidők: 3 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • "Lavina" Félmaraton
 • "Hózápor" 10 km
 • "Mikulás" 6 km
 • "Hópihe" 500 m gyermek futás (Technikai okokból elmarad!)
 • "Pingvin" 2 fős félmaraton váltó
 • "Hóbagoly" 3 fős félmaraton váltó
 • "Yeti" 4 fős félmaraton váltó


KORHATÁR

 • Félmaraton, 10 km-es távon és a váltókban 14 évesek vagy idősebbek
 • 6 km-es távon 10 évesek és idősebbek, fiatalabbak csak szülői (felnőtt családtag) kísérettel! A kísérőnek nem kötelező beneveznie a versenyre, de ebben az esetben befutó érmet, technikai pólót, rajtszámot nem fog kapni a kísérő.
 • 500 méteres gyermek távon a 10. életévét be nem töltött gyermek indulhat. Idősebbek csak kísérőként vehetnek részt rajta, rajtszám, nevezés nélkül és versenyen kívül.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • "Hópihe" 500 m-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • "Mikulás" 6 km-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • "Hózápor" 10 km-es táv férfi és női I-III helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • "Lavina" Félmaraton (21 km) távon indulóknál az I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:        
Születési dátum
Életkor
Kategória
2000. december 9. - 1988. december 10.
14-29 évesek
Férfi (F1)
Női (N1)
1988. december 9. - 1973. december 10.
30-44 évesek
Férfi (F2)
Női (N2)
1973. december 10. előtt születettek
45 év felettiek
Férfi (F3)
Női (N3)


 • "Pingvin" 2 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal
 • "Hóbagoly" 3 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal.
 • "Yeti" 4 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal.


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.

Az időmérés versenyeinken az Atlétikai szabálykönyv szabályzata szerint zajlik, mely szerint a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. A nettó idő megjelenítésre szolgál, egy információ a futó számára. A dobogós helyezések mindig az abszolút befutási sorrend szerint állnak fel, ahogy az eredménylista is.


VÁLTÓK ÉS VÁLTÓPONTOK

A verseny útvonalán 3 db váltópontot állítunk fel. A váltóban versenyző csapatok csak itt válthatják le csapattársukat. Egy-egy szakasz kb. 5 km hosszúságú lesz. A csapat dönti el, hogy melyik váltóponton váltanak. A váltópontokat egyénileg kell megközelíteni, amely autóval, kerékpárral elérhető.

A futó csapattársat semmilyen járművel, görkorcsolyával, kutyával nem lehet kísérni. A pályabírók felszólítás nélkül kizárják azt a csapatot, akik ezt megszegik!


Versenyközpont címe:

JGYTK Sportcsarnok

6725 Szeged, Topolya sor 3.

A rajtcsomagokat a Versenyközpontban 2018. december 9-én 7:00-tól a verseny kezdete előtt 30 perccel bezárólag lehet átvenni.


 

TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A IV. szegedi Jótékonysági Félmaraton futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft. Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

14. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

15. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

16. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

17. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

18. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla kép-, hang- és videófelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!