Magyarország 2016. évi Országúti Kerékpáros Bajnoksága

2016. 06. 26. 10:00

Versenyszabályzat

 • A versenyen az MKSZ / UCI általános és a versenykiírás és a szakaszok előtti technikai értekezleten kihirdetett szabályai érvényesek
 • A versenyen fejvédő használta minden kategóriában kötelező!
 • A szervezők a nem megfelelő felszereléssel indulókat nem engedik rajthoz állni.
 • Az eseményen minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért, illetve balesetért, anyagi kárért, a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
 • A közlekedési szabályok betartása mindenki számára kötelező.
 • Minden résztvevő a rajtszám átvételével hozzájárul, hogy az eseményen készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.
 • A rajtszám átvételével minden résztvevő elismeri, hogy a versenykiírást ismeri, és a szabályokat betartja
 • Dopping vizsgálat helye: Atlétikai centrum Bonyhád, Bajcsy-Zsilinszky u. 2, 1500 méterre a célterülettől.

A rendező a változtatás jogát fenntartja magának !

Versenybíróság:

Az MKSZ jelöli ki.

Általános szabályzatok:

 1. A verseny az MKSZ és az UCI szabályai alapján kerül megrendezésre, ideértve az áttételek meghatározását. Áttételek átkötése, lezárása nem engedélyezett. A szabálytalan áttétellel rendelkezőket a versenybíróság rajthoz állni nem engedi.
  1. Áttételek: U13 (10-12 év) 5,85 m, (52x19) U15 (13-14 év) 6,14 m (52x18) U17 és WU17 (15-16 év) 7,01 m (52x16) U19 és WU19 (17-18 év) 7,93 m (52x14)
  2. A versenybíróság az áttételeket a szakaszok előtt és után is ellenőrizheti, a vétkes versenyzőket kizárja.
 2. Versenyzők kötelesek az egyesületi mezben indulni, válogatott mez viselése nem engedélyezett.
 3. Kerék-, és gépcsere a verseny során csak az út jobb oldalán megengedett. Minden egyéb segítségadás tilos. Az esetleges bukás és géphiba miatt a mezőnyből kiállni kényszerülő versenyző felzárkózásához „idegen” segítséget nem vehet igénybe.
 4. Versenyen minden versenyző saját felelősségére indul, a közlekedési szabályok betartása mellett. Követniük kell a rendőrség vagy a biztosítást végző szervek utasításait, lehetőség szerint az úttest bal oldalát szabadon hagyva kell haladniuk, hogy a versenyt kísérő gépjárművek elhaladását ne akadályozzák. Esetleges balesetért, vagy kárért a rendező semmilyen felelősséget nem vállal és azért kártérítésre nem kötelezhető.
 5. A versenyzők a rendező által kibocsátott rajtszámot kötelesek viselni, a kiadott rajtszámot behajtani, levágni, megcsonkítani TILOS! A leadott számok után a befizetett kauciót visszakapják.
 6. A versenyzőknek a bukósisak viselése kötelező! Esőkabát vagy más hasonló ruhadarab viselése abban az esetben lehetséges, ha átlátszó anyagból készült, hogy biztosítsa a rajtszámok tiszta láthatóságát.
 7. A csapatok tagjai csak egymás között cserélhetnek felszerelést, ételt és italt. A versenyzők nem húzhatják vagy lökhetik meg egymást vagy egy másik versenyzőt. Nem állhatnak gépjármű szélárnyékában vagy lökhetik el magukat arról, nem húzathatják magukat vele.
 8. A versenyzőknek a rajt előtt az aláíróívet alá kel írni, amellyel kinyilvánítják, hogy elfogadják a verseny szabályait. Az aláírás a rajt előtti 15 percig lehetséges.
 9. A frissítés a verseny 20. kilométerétől az utolsó 20km-ig engedélyezett.
 10. A csapatvezetők képviselik csapatuk tagjait is, és felelősek azok cselekedeteiért technikai szempontból és a szabályok betartását illetően is. Együtt kell működniük a Szervezőkkel és a Versenybírósággal, hogy biztosítható legyen a verseny zökkenőmentes lebonyolítása.
 11. Kísérőautókra vonatkozó szabályok:
  1. Kísérni csak érvényes licenccel lehetséges.Kísérőautók a zsűri autó mögött haladhatnak. 
  2. 160 cm-nél magasabb kocsik, független a kapott sorszámtól, a kocsisor végére kell, hogy besoroljanak.

A versenybíróság és a Szervező fenntartja a jogot a szabályok megváltoztatására speciális körülmények hatására. A szabályok esetleges megváltoztatásáról minden résztvevő tájékoztatást kap.

A versenypálya közelében lévő kórházak, mentőállomások listája:

Mentők: 104

Kórházak:

 • Balassa János Kórház
  7100 Szekszárd, Béri Balogh Ádám u 5/7. +36/74-501-500 (porta)
 • Városi Kórház- Rendelőintézet
  7150 Bonyhád, Bajcsy-Zsilinszky utca 25. +36/74-550-999