Jótékony Futó vagyok!Jótékony Futó vagyok!

Támogatom a "Tegyünk A Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványt"!

A futóversenyre a nevezésed leadásakor pipáld be, hogy "Jótékony Futó" szeretnél lenni. Majd utalj át minimum 500 Ft-ot az alapítvány bankszámlájára. Utalhatsz nagyobb összeget is, ez a Te döntésed! Fontos: a támogatás a nevezési díjon felül fizetendő. 

Ha nevezéskor elmaradt a "Jótékony Futó" bepipálása, akkor is támogathatod ilyen módon az Alapítványt, majd az utalt összeg beérkezések után a közlemény rovatban feltüntetett adatokkal mi már be tudunk azonosítani és felveszünk Téged a Jótékony Futók közé.

Az utaláskor mindenképp a közlemény rovatba írd be a következő szöveget: "Szeged Maraton 2018 jótékony futó" és a saját nevedet, születési évedet! Váltó esetében egy összegben utaljátok a támogatást és a közleményben a Csapat nevét adjátok meg.

Ez azért szükséges, mert a Jótékony Futókat a Szeged Maratonon különböző előnyökben fogjuk részesíteni, mint például az egyedi névre szóló rajtszám vagy a célba érkezés után megkapod sms-ben a futásod időeredményét. (Váltó esetében a csapat időeredményét.)

Az Alapítvány bankszámla száma:

OTP Bank:

11743002-20194468-00000000

Külföldről való utaláshoz:

IBAN: HU81 1174 3002 2019 4468 0000 0000

BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

Céggel is lehetőség van támogatni az Alapítványt! Amennyiben közvetlenül a céges számlájukról adományoznak, úgy az Alapítvány közhasznú szervezet lévén adományukról igazolást állíthat ki, amivel cég esetén a vállalkozás a felajánlott összeg 100%-át el tudja számolni költségként, illetve annak 20%-val csökken a következő évi adóalapja. Az utalás előtt vegye fel a kapcsolatot velünk a konyveles@progrun.hu email címen, hogy támogatni szeretné az Alapítványt cégén keresztül, így majd egyeztetni tudjuk, hogy mi szükséges hozzá.


Összegyűjtött adományok összege: 204.162 Ft

(kb. hetente frissítjük)


Az Alapítvány bemutatkozása:


TEGYÜNK A LEUKÉMIÁS GYERMEKEKÉRT ÉS BETEGEKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY


Küldetésünk:

Leukémiás gyermekek és más malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!

Tevékenységünk leírása:

Alapítványunk kifejezetten a közvetlen betegért jött létre személyes érintettség lévén. Leukémiás és/vagy csontvelő transzplantáción átesett gyerekeknek, illetve más malignus (rosszindulatú) vérképzőszervi betegségben szenvedő felnőtt betegeknek nyújtunk közvetlen segítséget. Előtérbe helyezzük az otthoni megfelelő higiénés körülmények, az úgynevezett fél steril szobák kialakítását, mivel ezek létfontossággal bírnak az ő immuncsökkent állapotukban, hogy egy sikeres transzplantáció után ne egy baktériumfertőzés miatt kerüljenek ismét kórházba, ne adj isten, ne egy ilyen, egyébként elkerülhető infekció miatt legyen tragédia! Eddigi életünk során több beteg kapott már el otthon, pont a nem megfelelő körülmények miatt különböző fertőzéseket, amiknek szövődménye sajnos már túl sok esetben végzetes volt. Ezt a tendenciát szeretnénk megállítani, kiküszöbölni! Ezen felül pénzbeli és más tárgyi támogatásban részesítjük a családokat. Segítséget nyújtunk a mindennapjaikban, az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásukban, beszállunk a rendszeres kontrollvizsgálatokra járás utazási költségeibe, stb. A megfelelő higiénés körülmények szerves részét képezi a különböző háztartási eszközök megléte, a megfelelő ruházkodás, az otthon melege is, ami sajnos bizony sok esetben nem adott. Van rá példa, hogy egy új mosógépet, porszívót, gáztűzhelyet, hűtőszekrényt, vagy vasalót kell vásároljunk az érintett családoknak, de van arra is példa, hogy ruházati cikkeket, vagy a téli tüzelőt kell megvegyük, amit már önerőből nem tudnak finanszírozni a családok. Próbálunk lehetőségeinkhez mérten teljes vállszélességgel ott állni a beteg mellett, s biztosítani neki azt a mindennemű segítséget, amik az alapítói okiratunkban megfogalmazásra kerültek, s amik természetesen az ő mielőbbi teljes gyógyulását szolgálják!

Alapítványunk széles körben támogatja a hozzá segítségért forduló családokat. Szervezetünk elnöke egy korábbi akut leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg, van a kuratóriumban egy másik, krónikus leukémiás beteg is, így testközelből tudjuk, hogy mekkora harc a leukémiával való küzdelem, s azt is jól tudjuk, hogy milyen jól jön ezekben a nehéz élethelyzetekben a segítő kéz!

"Annak idején saját bőrömön tapasztaltam meg, mivel jár ennek a fránya betegségnek a leküzdése, láttam, hogy bizony romba tud dönteni emberi életeket, sorsokat a hosszadalmas gyógykezelés, s azt is láttam, mennyien szorulnak segítségre, míg vívják életük nagy harcát az egészségért!" - Bajzát Krisztián

Aki teheti, kérjük álljon mellénk adója 1%-ának felajánlásával is! ADÓSZÁM: 18142842-1-14

Adataink, elérhetőségünk:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Honlap: www.tegyunkleukemia.hu

Facebook: www.facebook.com/tegyunkleukemia

E-mail: info@tegyunkleukemia.hu

Telefon: +36204814923