V. Szegedi Jótékonysági Félmaraton

2019. 12. 01. 07:00

Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2019. december 1. vasárnap


RAJTSZÁMÁTVÉTEL ÉS HELYSZÍNI NEVEZÉS

RAJTSZÁMÁTVÉTEL

Az előnevezett versenyzők számára szombaton és vasárnap is lesz lehetőség a rajtcsomagok átvételére a versenyközpont területén felállított sátrakban.

Rajtcsomag átvétel:

2019.11.30 SZOMBAT 14:00 – 16:00

2019.12.01 VASÁRNAP 7:15 – 10:15

(kivéve gyerektáv: 7:15 – 9:45)

Megkérjük a szegedi versenyzőket, amennyiben van lehetőségük kijönni a versenyközpontba a szombati napon vegyék át a rajtcsomagokat a rajt előtti tumultus elkerülése végett.

HELYSZÍNI NEVEZÉS

Helyszínen nevezni csak VASÁRNAP lehetséges, a versenyközpontban felállított sátrakban 7:15 – 10:15-ig.  A helyszíni nevezéshez péntek estétől elérhetővé tesszük az online helyszíni nevezés linkjét. Így otthonról be tudtok már előre regisztrálni, és a versenyközpontban a helyszíni nevezésnél csak a neveteket kell bemondani. Lesz lehetőség a helyszínen is tabletről kitölteni az Űrlapot, illetve mobilról vagy a RaceUp applikációból is elérhető lesz a felület.

A helyszíni nevezőknek pólót korlátozott számba tudunk adni, miután elfogytak a pólók vagy nincs megfelelő méret, utánrendelve körülbelül a versenyt követő egy hónap múlva (ünnepek miatt január közepén várható) postai úton küldjük meg.

VERSENYKÖZPONT CÍME:

SZTE Sportközpont

6725 Szeged, Hattyas u. 10.

NEVEZÉS ÁTADÁSA ÉS TÁVMÓDOSÍTÁS

Mivel a rajtszámok már kiosztásra kerültek a nevezés lezárását követően, így a nevezési rendszerbe már nem tudunk belenyúlni. Ezért emailen keresztül nem fogadunk el már módosításokat. A helyszínen lesz lehetőség az infopontnál (helyszíni nevezés mellett) átiratni és módosítani a nevezéseket, ehhez egy nevezés átadása és/vagy távmódosítás űrlapot szükséges kitölteni és leadni. Rajtszámot már nem tudunk cserélni, az eredetileg legyártott rajtszámmal kell a távot teljesíteni, azonban a nevet át tudjuk írni, hogy az eredménylistán helyesen szerepeljen. Pólót korlátozott számban tudunk cserélni.

Megkérünk mindenkit emailben és telefonon ne érdeklődjetek rajtszámátvétellel és módosítással kapcsolatban, mert jelenleg nincs kapacitásunk ezek megválaszolására. VERSENYKÖZPONT

SZTE Sportközpont

6725 Szeged, Hattyas u. 10.

 

RAJT-CÉL HELYSZÍNE

SZTE Sportközpont


A VERSENY RENDEZŐJE

Pulzus Szeged Futóklub SE

www.pulzusfutoklub.hu

email: pulzusfutoklub@gmail.comRAJTIDŐPONT

 • 10:00 Hópihe 500 méter gyermekfutás 
 • 10:35 (Lavina, Hózápor, Mikulás, Pingvin, Hóbagoly, Yeti távok rajtjai)

Limitidők: 3 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • "Lavina" Félmaraton
 • "Hózápor" 10 km
 • "Mikulás" 6 km
 • "Hópihe" 500 m gyermek futás
 • "Pingvin" 2 fős félmaraton váltó
 • "Hóbagoly" 3 fős félmaraton váltó
 • "Yeti" 4 fős félmaraton váltó


KORHATÁR

 • Félmaraton, 10 km-es távon és a váltókban 14 évesek vagy idősebbek
 • 6 km-es távon 10 évesek és idősebbek, fiatalabbak csak szülői (felnőtt családtag) kísérettel! A kísérőnek nem kötelező beneveznie a versenyre, de ebben az esetben befutó érmet, technikai pólót, rajtszámot nem fog kapni a kísérő.
 • 500 méteres gyermek távon a 10. életévét be nem töltött gyermek indulhat. Idősebbek csak kísérőként vehetnek részt rajta, rajtszám, nevezés nélkül és versenyen kívül.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • "Hópihe" 500 m-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • "Mikulás" 6 km-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • "Hózápor" 10 km-es táv férfi és női I-III helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • "Lavina" Félmaraton (21 km) távon indulóknál az I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:        
Születési dátum
Életkor
Kategória
2001. december 1. - 1989. december 2.
14-29 évesek Férfi (F1)
Női (N1)
1989. december 1. - 1974. december 2.
30-44 évesek Férfi (F2)
Női (N2)
1974. december 2. előtt születettek
45 év felettiek Férfi (F3)
Női (N3)


 • "Pingvin" 2 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal
 • "Hóbagoly" 3 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal.
 • "Yeti" 4 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal.


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.

Az időmérés versenyeinken az Atlétikai szabálykönyv szabályzata szerint zajlik, mely szerint a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. A nettó idő megjelenítésre szolgál, egy információ a futó számára. A dobogós helyezések mindig az abszolút befutási sorrend szerint állnak fel, ahogy az eredménylista is.


VÁLTÓK ÉS VÁLTÓPONTOK

A verseny útvonalán 5 db váltópontot állítunk fel. A váltóban versenyző csapatok csak itt válthatják le csapattársukat. Egy-egy szakasz kb. 5 km hosszúságú lesz. A csapat dönti el, hogy melyik váltóponton váltanak. A váltópontokat egyénileg kell megközelíteni, amely autóval, kerékpárral elérhető.

http://progrun.hu/events/v-szegedi-jotekonysagi-felmaraton/utvonalak

A futó csapattársat semmilyen járművel, görkorcsolyával, kutyával nem lehet kísérni. A pályabírók felszólítás nélkül kizárják azt a csapatot, akik ezt megszegik!


TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A V. szegedi Jótékonysági Félmaraton futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a V. Szegedi Jótékonysági Félmaraton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft. Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

14. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

15. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

16. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

17. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

18. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla kép-, hang- és videófelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!