VI. Fuss az Életekért jótékonysági félmaraton és családi futónap

2018. 09. 15. 09:30

Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2018. szeptember 15. szombatVERSENYKÖZPONT

Szeged, Vértó

6724 Szeged, Ipoly sor

 

RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Szeged, Vértó


A VERSENY RENDEZŐJE

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány

http://ujszulottmentokszeged.com/

email: pinter.sandor.1@med.u-szeged.huTERVEZETT RAJTIDŐPONT

 • 5 km 9:00
 • Félmaraton és 10,5 km 10:00
 • EPAM eKids 1 km 10:05

Limitidők: 3 óra (átlag tempó 8:30 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • Félmaraton 21 km
 • 10,5 km
 • 5 km
 • EPAM eKids 1 km


KORHATÁR

Az összes távra vonatkozólag:

 • Betöltött 13., 12., 11. és 10. évesek írásos szülői beleegyezés szükséges
 • 10 év alatti gyermek kizárólag szülői felügyelettel, illetve felnőtt kísérő jelenlétében futhat


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • EPAM eKids 1 km-es távon a 14 évet betöltött és a náluk fiatalabb I-III. helyezettet díjazzuk, külön fiú és lány kategóriában
 • 5 km-es, 10,5 km-es és félmaratoni távon indulóknál minden távon külön-külön az abszolút I-III. helyezettet díjazzuk, külön férfi és női kategóriában
 • Minden távon versenyző a célba érkezése után egyedi fém befutóérmet vehet át! 


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

1. Az előnevezetteknek lehetőségük van átvenni a rajtcsomagot a versenyt megelőző 2 napban Szegeden a Tábor utca 5. szám alatt 14 és 18 óra között. (2018. szeptember 13-án és 14-én.) TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!

2. Az előnevezettek, illetve a helyszíni nevezők a verseny napján a Versenyközpontban tudják átvenni rajtcsomagjukat. 

3. A rajtcsomagokat átvenni a Versenyközpontban 2018. szeptember 15-én 7:30-tól az adott versenyszám rajtját megelőző 30 percig lehetséges.

4. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. 

5. A 10,5 km-es és félmaratoni távon HuTag chipes időmérés lesz. A HuTag-ot csuklón vagy bokán kell viselni. A HuTag-ot a rajtcsomag átvételekor 2.000 Ft letéti díj ellenében lehet felvenni, amelyet a célban minden versenyző visszakap, miután visszaadta a HuTag chipet a Szervezőnek. Kérünk minden versenyzőt, hogy a pontos összeget hozza magával, egy 2.000 Ft-os címletben. Felváltani, visszaadni nem tudunk!

5 km-es távon chipes időmérés lesz!

6. Az EPAM eKids 1 km-es távon időmérés nem lesz!

7. Minden távon versenyző rajtcsomagja tartalmaz egyedi emblémázott technikai futópólót és a támogatók, szponzorok ajándékait. 

8. Minden távon versenyző a célba érkezése után egyedi fém befutóérmet vehet át! 


 

TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. VI. Fuss az Életekért jótékonysági félmaraton és családi futónap versenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a VI. Fuss az Életekért jótékonysági félmaraton és családi futónap szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft. Ha az óvás alaptalannak bizonyul ezt az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

14. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

15. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

16. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

17. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

18. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla kép-, hang- és videófelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek, illetve légtér használati engedély bemutatásával!