VI. Mezei Futóverseny

2018. 10. 14. 07:00

Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2018. október 14. vasárnapVERSENYKÖZPONT, RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Borostyán Birtok
6757 Szeged-Gyálarét, Zágon utca 66.A VERSENY RENDEZŐJE

Progrun Kft.
www.progrun.hu
info@progrun.huRAJTIDŐPONT

 • 3 km kutyával és 6 km kutyával 8:45
 • 500 méter: 9:40
 • 3 km és 6 km: 10:00
 • 12 km és 18 km: 11:00

Limitidő: nincsVÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • 500 méter (gyermek táv)
 • 3 km
 • 6 km
 • 12 km
 • 18 km
 • 3 km kutyával
 • 6 km kutyával


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével, és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Külső segítség nélkül kell kezelnie az esetlegesen felmerülő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

A kutyára vonatkozó szabályok, a kutya felszerelése: A verseny nyitott bármilyen fajtájú, jól szocializált eb számára. Emberre, más kutyákra agresszív ebet a szervezők a versenyszámból kizárhatják. Csak a 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni és kombinált védőoltással ellátott kutyával lehet indulni. Kérjük a kutyák oltási könyvét elhozni és a kullancs elleni védelemről gondoskodni! A kutyás futás ideje alatt a kutyát kizárólag hámmal - textil, bőr, vagy rugalmas póráz segítségével rögzítheti a versenyző. Láncos póráz, flexi használata nem megengedett! Egy személy egyszerre egy kutyával futhat.


NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


KORHATÁR

Az 500 méteres távon 10 év alattiakat indulhatnak. Idősebbek csak kísérőként vehetnek részt rajta, benevezni a versenyre a kísérőknek nem kell.

A 3 km-en, 6 km-en, 12 km-en és 18 km-en 10 év alatt csak szülői kísérettel futhatnak.


DÍJAZÁS

Az 500 m-es, 3 km-es, 6 km-es, 12 km-es és 18 km-es, 3 km kutyával és 6 km kutyával távot teljesítő minden versenyző egyedi befutóérmet kap.

A 500 méteres, a 3 km-es, 6 km-es, 12 km-es és 18 km-es távon az abszolút első három helyezett külön díjazásban részesül, férfi és női kategóriákban. Az időmérés az Atlétikai szabályzat szabálykönyve szerint történik, mely szerint  a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. 

A 3 km kutyával és 6 km kutyával távon az első három helyezett páros külön díjazásban részesül, férfi és női kategóriákban.


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.

Az időmérés versenyeinken az Atlétikai szabálykönyv szabályzata szerint zajlik, mely szerint a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. A nettó idő megjelenítésre szolgál, egy információ a futó számára. A dobogós helyezések mindig az abszolút befutási sorrend szerint állnak fel, ahogy az eredménylista is.


Versenyközpont címe:

Borostyán Birtok
6757 Szeged-Gyálarét, Zágon utca 66.

 A rajtcsomagokat 2018. október 14-én reggel 7:30-tól az adott versenyszám kezdete előtt 15 percig lehet átvenni.


TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A VI. Mezei Futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a VI. Mezei Futóverseny szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft. Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

14. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből  és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

15. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

16. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

17. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

18. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla kép-, hang- és videófelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!