Versenykiírás

A VERSENY IDŐPONTJA

2021. november 28. vasárnap


Rendezvényünk a "sportfesztivál", továbbá az 500 fő fölötti szabadtéri sportrendezvények kategóriájába tartoznak. Ezeken a versenyszerűen sportolók mellett szabadidős sportolók is részt vehetnek.

A 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet az alábbiakban felsorolt személyek részére teszi lehetővé a részvételt a VI. Szegedi Jótékonysági Félmaraton eseményen:

 • koronavírus ellen védett személy
  • COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal,
  • fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazolvánnyal
 • koronavírus ellen nem védett, a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló
 • koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy

Ha nem tartozol ebbe a csoportba vagy nem szeretnél valós eseményen futni, lehetőséged van virtuálisan is teljesíteni a választott távot, részletek itt:

http://progrun.hu/events/vi-szegedi-jotekonysagi-felmaraton/virtualis-esemeny 


VERSENYKÖZPONT

Szeged, Partfürdő


RAJT-CÉL HELYSZÍNE

Szeged, Partfürdő


A VERSENY RENDEZŐJE

Progrun Kft.

www.progrun.hu

A VERSENY TÁRSRENDEZŐJE

Pulzus Szeged Futóklub SE


TERVEZETT RAJTIDŐPONT

Hópihe 500 méter gyermektáv: 9:30

Összes többi táv: 10:00


Limitidők: 2 óra 50 perc (átlag tempó 8:03 perc/km). A szintidőhöz tartozó tempóban a mezőnyt záró kerékpáros követi. Akit a záró kerékpáros beér, köteles levenni a rajtszámát és tudomásul veszi, hogy a versenyből kiesett.VÁLASZTHATÓ TÁVOK

 • Hópihe 500 méter gyermek táv
 • Mikulás 6 km
 • Hózápor 10 km
 • Lavina félmaraton 21 km
 • Pingvin 2 fős félmaraton váltó
 • Yeti 4 fős félmaraton váltó


KORHATÁR

 • Félmaraton, 10 km-es távon és a váltókban 14 évesek vagy idősebbek
 • 6km-es távon 10 évesek és idősebbek, fiatalabbak csak szülői (felnőtt családtag) kísérettel! A kísérőnek nem kötelező beneveznie a versenyre, de ebben az esetben befutó érmet, technikai pólót, rajtszámot nem fog kapni a kísérő. A betöltött 13., 12., 11. és 10. évesek írásos szülői beleegyezés szükséges, innen letölthető. Rajtszám átvételnél bemutatandó.
 • 500 méteres gyermek távon a 10. életévét be nem töltött gyermek indulhat. Idősebbek csak kísérőként vehetnek részt rajta, rajtszám, nevezés nélkül és versenyen kívül.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A Versenykiírásban és a Nevezési információkban foglaltak elolvasása és elfogadása.

NEVEZÉSI DÍJAKRÓL, HATÁRIDŐKRŐL, SZÁMLÁZÁSRÓL ÉS NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓKRÓL

A MEGNYÍLÓ OLDALON TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI (KATTINTS RÁ)


DÍJAZÁS

 • Hópihe 500 m-es táv fiú és lány I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • Mikulás 6 km-es táv férfi és női I-III. helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • Hózápor 10 km-es táv férfi és női I-III helyezettet kupával és ajándékcsomaggal
 • Lavina Félmaraton (21 km) távon indulóknál az I-III. helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal a következő kategóriák szerint:
Születési dátum
Életkor
Kategória
2005. november 28. - 1991. november 29.
16-29 évesek
Férfi (F1)
Női (N1)
1991. november 28. - 1976. november 29.
30-44 évesek
Férfi (F2)
Női (N3)
1976. november 29. előtt születettek
45 év felettiek
Férfi (F3)
Női (N3)


 • Pingvin 2 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal
 • Yeti 4 fős félmaraton váltók I-III. helyezett csapat női és férfi kategóriában külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek díjazásra kupával és ajándékcsomaggal.


RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. A versenyen chipes időmérés lesz.

Az időmérés versenyeinken az Atlétikai szabálykönyv szabályzata szerint zajlik, mely szerint a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő. A nettó idő megjelenítésre szolgál, egy információ a futó számára. A dobogós helyezések mindig az abszolút befutási sorrend szerint állnak fel, ahogy az eredménylista is.

A verseny napján 2021. november 28-án 7:00-tól az adott táv rajta előtt 10 percig a Versenyközpont területén biztosítunk lehetőséget a rajtcsomagok átvételére.

Előzetes rajtcsomag átvételre az előnevezési létszám függvényében lehetőséget biztosítunk, amelyről az előnevezőket e-mailben értesítünk!


ONLINE HELYSZÍNI NEVEZÉS

Az előnevezést lezárását követően lesz lehetőség továbbra is nevezni versenyünkre online formában. 2021. november 12-től a nevezési felületet újra megnyitjuk. Azon versenyzők, akik ezen intervallum alatt neveznek, számukra már nem tudunk biztosítani egyedi rajtszámot, illetve a pólókat a versenyt követő 3-4 héten belül postai úton tudjuk elküldeni.

Az online helyszíni nevezés itt érhető el:

2021. november 12-től


NEVEZÉS LEMONDÁSA, MÓDOSÍTÁSA AZ ELŐNEVEZÉSI IDŐSZAKBAN (2021. NOVEMBER 8-IG)

Az előnevezést lemondani nem lehetséges. Másik a Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által szervezett versenyre átvezetni nem lehetséges. Befizetett részvételi díj esetén, a nevezés átruházható, amiről a szervezőket írásban kell értesíteni kizárólag a nevezes@progrun.hu email címen, átruházási kérelmet más kommunikációs csatornán (más email címre, telefonon, faxon, szóban, Facebookon, stb.) nem fogadunk el!


Nevezés átadásának a menete:

1. Nevezést eladni, meghirdetni bárhol lehet, azonban készítettünk erre egy saját felületet is, piacteret amellyel szeretnénk megkönnyíteni a nevezők számára az adás-vétel folyamatát. Az felületet itt találod:

http://progrun.hu/events/vi-szegedi-jotekonysagi-felmaraton/piacter

2. Sikeres eladást követően a vevőnek be kell regisztrálnia a nevezési felületen.

http://progrun.hu/events/vi-szegedi-jotekonysagi-felmaraton/register

3. Miután a regisztráció megtörtént az eladónak kell értesítenie a szervezőket a nevezes@progrun.hu email címen, hogy a nevezését sikeresen eladta. A csalások elkerülése végett, csak eladói kérésre áll módunkban nevezést átírni, vevőire nem.

4. Az értesítést követően az új regisztrálónak (vevőnek) a nevezését jóváírjuk, az eladó nevezését pedig töröljük a rendszerünkből.

5. Ha nálunk hirdettél a piactéren és sikerült eladnod a nevezésedet, kérlek töröld a hirdetésedet.

6. A Progrun Kft pénzkezelést nem végez az adásvételi folyamat részeként, a nevezési díj átutalásában és megérkezésében felelősséget nem vállal!

Távmódsítás esetén a következő adatokra lesz szükségünk:

 • versenyző neve
 • születési idő
 • módosítani kívánt táv
 • új táv, melyen szeretne indulni

Távmódosítás esetén ha a távot felfele szeretnéd módosítani, ez esetben a jelenlegi távod és az új táv nevezési díja közti különbséget kérlek utald el a bankszámlaszámunkra, a közlemény rovatba kérlek írd be a nevedet, az új távot és, hogy távmódosítás. Az összeg megérkezését követően tudjuk a módosítást végrehajtani.

Az előnevezések átruházása 2021. november 8-ig lehetséges. Ezután semmilyen adatot nem tudunk módosítani, csakis az időmérő rendszerben tudjuk a nevet korrigálni, hogy az eredménylistán jól szerepeljen a résztvevő futó neve.


NEVEZÉS ÁTADÁSA ÉS TÁVMÓDOSÍTÁS ELŐNEVEZÉS LEZÁRÁSÁT KÖVETŐEN (2021. NOVEMBER 9-TŐL)

Az előnevezés lerázását követő napon a rajtszámok kiosztásra kerülnek, így a nevezési rendszerbe már nem tudunk belenyúlni. Emailen kizárólag a nevezes@progrun.hu-n keresztül fogadunk módosításokat 2021. november 27-ig.

A következő adatokra lesz szükségünk az átíráshoz:

Nevezés átadása esetén:

 • átruházó neve:
 • születési idő
 • új versenyző neve
 • postázási cím
 • telefonszám
 • táv

Táv módosítása esetén:

 • versenyző neve
 • születési idő
 • módosítani kívánt táv
 • új táv, melyen szeretne indulni

Távmódosítás esetén ha a távot felfele szeretnéd módosítani, ez esetben a jelenlegi távod és az új táv nevezési díja közti különbséget kérlek utald el a bankszámlaszámunkra, közlemény rovat kérlek írd be a nevedet, az új távot és, hogy távmódosítás. Az összeg megérkezését követően tudjuk a módosítást végrehajtani. Mivel az előnevezés lerázásra került, így a rajtszámodon már nem tudjuk átírni a távot, kérlek ügyelj a pontos rajtidőpont betartására, illetve a pályán az új távodnak megfelelő jelöléseket kövesd.


Ezeket a módosításokat az időmérő rendszerben átvezetjük, azonban a rajtlistában már nem tudjuk az új versenyző adatait felvezetni. Az eredménylistán jól fog szerepelni a futó, azonban a rajtcsomagot az eredeti nevező neve alatt kell felvenni. A rajtcsomag felvételét követően bármilyen probléma, kérdés esetén a rajtszámosztás INFO pontját kell keresni. Pólót cserélni a rajtszámfelvételnél nem tudunk, ilyen jellegű kérést a rajtszámosztás lezárását követően az infópultnál van módunkban teljesíteni a kimaradt pólók függvényében.


ÚTVONALAK


VÁLTÓK ÉS VÁLTÓPONTOK

A verseny útvonalán 3 db váltópontot állítunk fel. A váltóban versenyző csapatok csak itt válthatják le csapattársukat. Egy-egy szakasz kb. 4-6 km hosszúságú lesz. A váltópontokat egyénileg kell megközelíteni, amely autóval, kerékpárral elérhető. A Váltópontok pontos helyét és a szakaszok hosszát az ÚTVONALAK oldalon tálalod meg. 

A futó csapattársat semmilyen járművel, görkorcsolyával, kutyával nem lehet kísérni. A pályabírók felszólítás nélkül kizárják azt a csapatot, akik ezt megszegik! 

 

TOVÁBBI FONTOS SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK (kérjük figyelmesen olvassátok el)

1. A frissítőpontokat csak érvényes rajtszámmal rendelkező versenyzők használhatnak. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kekszet, gyümölcsöket és szőlőcukrot kínálunk.

2. A Szegedi Jótékonysági Félmaraton futóversenyen egyedi frissítőket nem szállítunk ki.

3. A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Nagyon fontos, hogy minden résztvevő ügyeljen saját, és a többi versenyző testi épségére. Amennyiben valamelyik sporttársa balesetet szenvedett segíteni kell neki, és azonnal értesíteni kell a verseny főszervezőjét.

4. A verseny útvonalán bárhol ellenőrizhetjük és rögzíthetjük a versenyzők elhaladását. A főszervező nem köteles az ellenőrzőpontok pontos helyéről tájékoztatni a versenyzőket.

5. Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

6. Kijelentem, hogy a versenyre tiszta eszközökkel készülök, a MOB által érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használok, és a verseny után igény esetén az ellenőrök részére mintát adok. Ennek megtagadása esetén a versenyből kizárhatnak.

7. Tudomásul veszem, hogy a Szegedi Jótékonysági Félmaraton szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb.) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után, továbbá az emiatt kizárt versenyző a Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által szervezett további eseményre vonatkozó nevezése nem kerül elfogadásra.

8. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel, illetve "pacer"-rel vagy "nyulazással" saját magát segítő futót a versenyből kizárjuk!

9. A résztvevő köteles a rendőrség és a Szervező, illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani. A verseny útvonalát irányjelző táblákkal jelöljük.

10. Büntetés és azonnali kizárás jár a következőkért:

 • Az útvonal bármilyen levágása.
 • A rajtszám összehajtása, letakarása és helytelen viselése.
 • Az időmérőpontok és ellenőrzőpontok kihagyása.
 • Tiszteletlen viselkedés a Versenyközpontban és a verseny útvonalán a szervezői stábbal, a forgalomirányítókkal, a versenytársakkal és minden embertársaddal szemben. Az azonnali kizárás mellett továbbá életre szóló kizárást is jelent az összes Progrun Kft. és Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett versenyről.
 • Csalás esetén is, ha a versenyzés közben bármilyen járműt használsz és ezzel még előnyt is szerzel, ha lecseréled rajtszámodat. Az azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun Kft. által rendezett versenyről.
 • A verseny szervezői stábjának, forgalomirányítóknak, elsősegély személyzetének utasításának figyelmen kívül hagyása.
 • Az előre meghirdetett limitidőn túli beérkezés.
 • A nem rögzített kihágásokban a versenybírók döntenek.

11. Bármilyen óvást a Versenyközpontban a verseny főszervezőjének kell benyújtani írásos formában a célba érkezés után 1 órán belül. Az óvás díja minden esetben 5.000 Ft. Ha az óvás alaptalannak bizonyul ez az összeget nem térítjük vissza.

12. A főszervező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

13. Amennyiben olyan drasztikus időjárási (az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint a Verseny napján az átlagos napközbeni hőmérséklet nem éri el a -10 fokot vagy eléri a 40 fokot; hó-, illetve jeges eső esése esetén; vihar vagy vihar erejű szél esetén) vagy egyéb, előre nem látható tényező lép fel (pl.: járványügyi helyzet, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet), mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, illetve megtartását, a Szervező diszkrécionális jogköre a Verseny megtartása vagy annak elhalasztása. A Verseny elnapolásáról a Szervező haladéktalanul értesíti a Versenyzőket és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítési módja a diszkrecionális jogköre.

14. A Versenyző kifejezetten tudomásul veszi, hogy az általánosan elfogadott vis maior esetek mellett vis maior-nak minősül az is, ha korlátozás, járványügyi helyzet ugyan közvetlen kihatással nincs a futóverseny megtartására, de a kialakult helyzetre figyelemmel a Szervező saját belátása szerint – különösen de nem kizárólagosan magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – a futóverseny elhalasztása mellett dönt. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére, annak a visszatérítési módja a diszkrecionális jogköre.

15. A főszervező fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

16. A főszervező nem tartozik felelősséggel a rendezvényen résztvevő felkészületlenségéből, könnyelműségéből és hanyagságából származó balesetekért és károkért.

17. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

18. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

19. A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy feliratkozik a Progrun Kft. hírlevelére.

21. A versenyre való nevezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy róla hang- és képfelvétel készülhet. Ezekkel a hang- és képanyagokkal a verseny főszervezője rendelkezik, és azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A rendezvényről hang- és képfelvétel csak a szervező előzetes tájékoztatásával és beleegyezésével történhet! A katasztrófavédelmi hatóság határozata értelmében versenyeinken a magántulajdonú drónok használata és működtetése tilos! Drónok kizárólag a Progrun Kft. írásos engedélyével működtethetőek!