Tappancs Állatvédő AlapítványTappancs Tanya, az árva állatok menedéke

A Tappancs Állatvédő Alapítvány több mint 15 éve működteti Szeged egyetlen állatmenhelyét, a Tappancs Tanyát, menedéket és új esélyt biztosítva ezzel a térségben bajbakerült állatoknak.

A hozzánk érkező állatok kivétel nélkül a lehető legmagasabb orvosi ellátásban részesülnek. A kutyákon az alapvető vizsgálatokon és a szükséges ellátáson felül szívféreg tesztet végzünk és ha kell, gyógykezeltetjük őket, valamint mikrochipet is kapnak.  A macskákat FIV/FeLV/FIP betegségekre szűrjük, a pozitívnak bizonyuló egyedeket a továbbfertőzések elkerülése érdekében elkülönítjük egészséges társaiktól. Minden védencünk megkapja az évente szükséges védőoltásokat, és amint egészségi állapotuk engedi ivartalanítjuk őket  - kizárólag így kerülhetnek új, felelős gazdához.

Működésünk, az állatok ellátásának folyamata nyilvános. Szeretettel várjuk a látogatókat a Tappancs Tanyán, valamint online a Facebook és az Instagram oldalunkon, illetve a honlapunkon is nyomon követhetik munkánkat, blogjainkban napi szinten számolunk be a menhelyi eseményekről.

További tevékenységeink:

  • Utcamacska projekt: Szeged utcáin elvadultan élő macskák befogását, ivartalaníttatását, a szelídíthetők gazdához juttatását, a vadak visszaengedését végzi önkéntes csapatunk, hatékonyan hozzájárulva ezzel a kóbor macskák számának csökkentéséhez.
  • Hajléktalan kutyasegítő program: a szegedi hajléktalanok mellett élő kutyák állategészségügyi ellátását, évenkénti oltását, féregtelenítésit, szükség szerinti gyógykezelését biztosítjuk.
  • Felelős állattartás népszerűsítése program: iskolákban, bel- és kültéri rendezvényeken és a menhelyen interaktív (gyermek)foglalkozások a felelős állattartás jegyében terápiás kutyákkal.


AZ ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA:

Az utaláskor mindenképp a közlemény rovatba írd be a következő szöveget: "Jótékony Futó", a verseny neve, jótékony futó neve, születési éve! 

Váltó esetében egy összegben utaljátok a támogatást és a közleményben a következő szöveget, adatot írjátok be: "Jótékony Futók", verseny neve, csapat neve!

Az Alapítvány bankszámla száma:

UniCredit Bank:

10918001-00000019-48600008

Külföldről való utaláshoz:

IBAN: HU06 1091 8001 0000 0019 4860 0008

BIC (SWIFT) KÓD: BACXHUHB


Ismerd meg munkánk:

Tappancs Állatvédő Alapítvány

Tevékenységünkről, az örökbefogadható kutyákról, cicákról bővebben: www.tappancs.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Tappancs.Allatvedo.Alapitvany/

Instagram: https://www.instagram.com/tappancstanya/

Adószámunk: 18469453-1-06

Kapcsolat: info@tappancs.hu