Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és BetegekértKüldetésünk:

Leukémiás gyermekek és más malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!Tevékenységünk leírása:

Alapítványunk kifejezetten a közvetlen betegért jött létre személyes érintettség lévén. Leukémiás és/vagy csontvelő transzplantáción átesett gyerekeknek, illetve más malignus (rosszindulatú) vérképzőszervi betegségben szenvedő felnőtt betegeknek nyújtunk közvetlen segítséget. Előtérbe helyezzük az otthoni megfelelő higiénés körülmények, az úgynevezett fél steril szobák kialakítását, mivel ezek létfontossággal bírnak az ő immuncsökkent állapotukban, hogy egy sikeres transzplantáció után ne egy baktériumfertőzés miatt kerüljenek ismét kórházba, ne adj isten, ne egy ilyen, egyébként elkerülhető infekció miatt legyen tragédia! Eddigi életünk során több beteg kapott már el otthon, pont a nem megfelelő körülmények miatt különböző fertőzéseket, amiknek szövődménye sajnos már túl sok esetben végzetes volt. Ezt a tendenciát szeretnénk megállítani, kiküszöbölni! Ezen felül pénzbeli és más tárgyi támogatásban részesítjük a családokat. Segítséget nyújtunk a mindennapjaikban, az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásukban, beszállunk a rendszeres kontrollvizsgálatokra járás utazási költségeibe, stb. A megfelelő higiénés körülmények szerves részét képezi a különböző háztartási eszközök megléte, a megfelelő ruházkodás, az otthon melege is, ami sajnos bizony sok esetben nem adott. Van rá példa, hogy egy új mosógépet, porszívót, gáztűzhelyet, hűtőszekrényt, vagy vasalót kell vásároljunk az érintett családoknak, de van arra is példa, hogy ruházati cikkeket, vagy a téli tüzelőt kell megvegyük, amit már önerőből nem tudnak finanszírozni a családok. Próbálunk lehetőségeinkhez mérten teljes vállszélességgel ott állni a beteg mellett, s biztosítani neki azt a mindennemű segítséget, amik az alapítói okiratunkban megfogalmazásra kerültek, s amik természetesen az ő mielőbbi teljes gyógyulását szolgálják! Alapítványunk széles körben támogatja a hozzá segítségért forduló családokat. Szervezetünk elnöke egy korábbi akut leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg, van a kuratóriumban egy másik, krónikus leukémiás beteg is, így testközelből tudjuk, hogy mekkora harc a leukémiával való küzdelem, s azt is jól tudjuk, hogy milyen jól jön ezekben a nehéz élethelyzetekben a segítő kéz! Aki teheti, kérjük álljon mellénk adója 1%-ának felajánlásával is! ADÓSZÁM: 18142842-1-14

"Annak idején saját bőrömön tapasztaltam meg, mivel jár ennek a fránya betegségnek a leküzdése, láttam, hogy bizony romba tud dönteni emberi életeket, sorsokat a hosszadalmas gyógykezelés, s azt is láttam, mennyien szorulnak segítségre, míg vívják életük nagy harcát az egészségért!" - Bajzát Krisztián 


AZ ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA:

Az utaláskor mindenképp a közlemény rovatba írd be a következő szöveget: "Jótékony Futó", a verseny neve, jótékony futó neve, születési éve! 

Váltó esetében egy összegben utaljátok a támogatást és a közleményben a következő szöveget, adatot írjátok be: "Jótékony Futók", verseny neve, csapat neve!

Az Alapítvány bankszámla száma:

OTP Bank:

11743002-20194468-00000000

Külföldről való utaláshoz:

IBAN: HU81 1174 3002 2019 4468 0000 0000

BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB


Ismerd meg munkánk:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Honlap: www.tegyunkleukemia.hu/tevekenysegunk

Facebook: www.facebook.com/tegyunkleukemia

E-mail: info@tegyunkleukemia.hu

Telefon: +36 20 481 4923